Söderling i slagläge

Imorgon tisdag inleder Robin Söderling sin fortsatta kamp mot ATP-slutspelet i London i slutet av London. Det är dags för den otroligt viktiga turneringen ATP Masters Series i Shanghai. En semifinalplats ger 360 poäng, final 600 och vinst hela 1000 poäng. Söderling är fortfarande på plats 11. Han är 585 poäng efter Davydenko som ligger på plats åtta, den sista platsen som får spela i London. Det är flera turneringar som skall räknas in, inte får räknas in, fjolårets resultat räknas in och mycket annat. Men spännande är det.

Söderling inleder mot mot en Sverigebekant, Victor Hanescu, rankad på plats 27. De möttes senast för drygt tre veckor sedan i kvalmatchen till Davis Cups elitdivision 2010. Robin vann med förkrossande 3-0 i set. Det var jämnt fram till 5 lika i första set, sedan vann rumänen bara ett(!) till game på hela matchen.
De har ytterligare två gånger. 2004 vann rumänen i Scottsdale. I fjor fick världselvan revansch och det lätt i Memphis med 6-2, 6-1. Samtliga tre gångerna med andra ord på hardcourt.

Simon Aspelin/Paul Hanley vann idag sin första match i turneringen. De vann över Coetzee/Huss med 4-6, 6-3, 11-9.
Robert Lindsted/Martin Damm föll dock mot Cermak/Mertinak i en tät tillställning med 6-4, 6-7 (4-7), 9-11 (mtb).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0