Slarv av Robin - tog inte vara på chanserna

Söderling föll i semifinalen i Kuala Lumpur mot toppseedade ryssen Nikolay Davydenko med siffrorna 6-1, 6-7 (1-7) 2-6 på drygt två timmar.
Söderling kan inte vara nöjd med sin insats som helhet. Han började bländande. Bröt ryssens serve och hade 3-0. Breakchans till 4-0. Han bröt fram till 5-1 och servade fram till säkra 6-1. Andra började nästan lika bra. Han hade breakchans i ryssen första game, men fick inte till det. I det sjunde gamet så ökar Söderling tempot och bryter blankt. Allt ser kassaskåpssäkert ut. Dock vill ryssen något helt annat. Han skaffar sig tre egna breakbollar i svenskens serve. Han räddar en genom ett ess, men tappar och 4 lika. Säkra servar resten av servegamen leder fram till tiebreak. Davydenko är här den starkare och vinner det enkelt med 7-1.
I avgörande set så startar Robin med en breakboll både i ryssens första och andra servegame. Men han kommer inte åt. I det femte gamet (2-2) avgörs matchen. En enda poäng gör skillnaden denna dag. Robin har 40-30 egen serve och spelar sig fram till en enkel vinklad volley vid nät. Han lägger den helt onödigt och, som det verkar, slarvigt i nät. Ryssen tar det gamet och bryter svensken. Svensken hamnar i svårighet även i sitt nästa servegame. Ryssen skaffar sig tre breakbollar. Robin räddar två men gör sedan ett dubbelfel.
Davydenko kan nu serva hem matchen som han också gör.

Det står nu 5-3 i inbördes möten. Robin hade behövt denna seger för att närma sig ryssen i kampen om de åtta platserna inför ATP-slutspelet i London i slutet av november. Detta kan ha varit skillnaden för Robin i denna kamp.

Nästa turnering för Robin blir i Peking, Kina. Han möter fransmannen Jeremny Chardy i första omgången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0