Säsongen över för svenskarna?

Fjärdeseedade Simon Aspelin och Paul Hanley förlorade omgående i Grand Prix de Tennis de Lyon i Frankrike mot Gicquel/Llodra med 3-6, 4-6. 
Även Robban Lindstedt/Martin Damm föll, i samma turnering, mot Coetzee/Huss med 5-7, 1-2, sedan bröt de. Det är Robert armbåge som har vätska i sig. Han tänker inte spela någon mer turnering under 2009.
Han kommer också till nästa säsong att spela med någon annan partner. Kan vi hoppas på någon svensk? Varför inte Aspelin i de flesta turneringar och ibland bryta av med Robin (allt för att ge Sverige möjligheten att kunna variera i DCn). Ett annat alternativ kan kanske vara Brunström?

Andraseedade Johan Brunström/Jean-Julien Rojer förlorade i St. Petersburg Open i Ryssland mot tjeckerna Friedl/Levinsky med 6-7 (7-9), 7-6 (9-7) 9-11. En tät historia som gick åt fel håll till slut. Vad som händer med Brunström & Co nu får vi vänta och se.

Vad gäller Söderlings skada är det nu, enligt coach Norman, konstaterat att det är en s.k. tennisarmbåge(!) som besvärar honom. En sådan skada läkes bäst genom att vila. Vi får se om han dyker upp i Valencia (500 poäng) som inleds på måndag och/eller Paris (1000) som kör igång den 15 november. Allt för att samla de sista poängen för att få spela ATP-slutspelet i London som startar den 22 november.
Tanken är att Robin skall inleda 2010 i indiska Chennai som startar den fjärde januari. Efter det kanske det blir Auckland på Nya Zeeland veckan efter. Allt för att komma så bra förberedd som möjligt är inför Australian Open i Melbourne den 18 januari.

Tipset från Den Svenska DC-bloggen är att Robin har spelat klart för 2009. Han satsar istället på 2010 och januari månad. Hur som, så återkommer vi när det kommer fram mer information i ämnena ovan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0