En trött Söderling föll

Världsfyran serben Novak Djokovic var för svår för Söderling i semifinalen i China Open i Peking. Svensken förlorade med 3-6, 3-6 på drygt en timma och tjugo minuter.

Ett break upp i andra setet hjälpte inte. Djokvic kunde vrida runt det och sedan ta hem matchen. Många slagdueller och en till synes trött svensk på slutet gjorde att det rann iväg på slutet.

Det började uselt för svensken. Genom en magnifik passering vid nät och ett dubbefel så skaffar sig Djokovic två breakbollar vid 15-40 redan i det första servegamet. Ett uselt slag av serben och en stabil serve av Robin och den faran är utredd. Nytt dubbelfel ger ännu en breakboll. En hård och lång slagväxling senare vinner serben och brytet är ett faktum. Stabilt servande av båda spelarna. Vid 30 lika i det åttonde gamet då Djokovic servar har Robin ett ypperligt tillfälle för egen breakboll. Han lägger upp poängen och har "bara" att lägga in en rak backhand. Tyvärr lägger han den ut. Robin kommer igen och genom ett dubbelfel skaffar han sig en breakboll. Genom tre ess så vänder han på det och går fram till 3-5. Som en reaktion på det gör han två enkla misstag i egen serve och hastigt är det 15-40 och två setbollar för Djokovic. Robin räddar en, eller serben lägger båda enkelt i nät. Robin följer upp en bra serve med att lägga undan en boll vid nät och egen gameboll. Serben får efter en kort boll av Robin fram sin tredje setboll. En sen backhand senare och setet är förlorat, 3-6.

Söderling får en smakstart i det andra setet. Han får breakboll vid 30-40. En duell senare och bred ut av serben och brytet är där. Robin hamnar i svårigheter omgående. Svensken på nät, då kontrar Djokovic med en stenhård låg boll som Söderling inte kan få över och breakboll för serben. Robin räddar den. Vi får sedan se en svensk som går fram på nät och egen gameboll. Stabil serve och 2-0. Söderling ser nu mycket mer stark ut.
I det fjärde gamet är det ny breakboll för serben. Robin visar klass och vinner den slagduellen. Bra poäng och egen gameboll. Upplagt för smash vid vid som Robin då oturligt lägger i nät och lika igen. Robin lägger en poäng ut och ny breakboll för Djokovic. Magnifik slagduell följer som Robin kan vinna och lika igen. En låg boll vid nät och svensken lägger ut. Tredje breakbollen för serben. Boll på linjen av Tibrosonen och lika igen.
Vi får se Söderling på nät igen - serben hittar vinkeln och fjärde breakbollen. Robin på nät igen och tillbakabrutet, 2 lika.
Åttonde gamet och serve för svensken. Åter breakbollar för serben vid 15-40. En stillastående svensk och bryt igen, 3-5. Djokovic kan nu serva hem matchen. Det är mycket enkla misstag från Söderling nu, han ser uppgiven ut. Djokovic servar enkelt fram till tre matchbollar och avslutar med ett ess.

Serben har nu 4 segrar av 4 möjliga mot Robin. Robin vann de första setet i deras första match, men sen har Djokovic åtta raka set.

Det är imponerande att se Djokovic spela tennis. Han springer och får tillbaka allt som Söderling slår. Det man kan sakna är att Robin skulle variera sitt spel, med en slice, en stoppboll eller liknande ibland.

Vi kunde se en Robin som på egen hand masserade sin högerarm. Han såg i vissa lägen hämmad ut. Skall bli intressant att se hur det påverkar hans spel framgent. 

Serben blir nu rankad trea på måndag när den nya rankingen blir offentlig.

Den Svenska DC-bloggen har skrivit om den usla publiksiffran under Davis Cupmatchen i Helsingborg för knappa tre veckor sedan. I Peking kan man inte heller vara nöjd. Vi pratar här den nationella tennisarenan i huvudstaden Peking, en arena som för dryga året arrangerade OS-tennis. Det är semifinal mellan två av världens bästa tennisspelare just nu. Arrangörerna får då ihop ett par hundra som tittar. Arenan såg, minst sagt, ödslig ut.

Söderling åker nu vidare på sin Asienturné till ATP Masters Series i Shanghai. Jakten på ATP-slutspelet i slutet av november fortsätter...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0