Robin kastade in handduken

Robin Söderling lämnde w.o. inför semifinalen mot Marcos Baghdatis från Cypern. Det var precis som Den Svenska DC-bloggen befarade redan efter kvarten igår - Robin är sliten och hans armbåge mår inte bra. Frågan är hur illa ställt det är. Det är bara att hoppas att det inte är så illa ställt att säsongen, med ATP-slutspelet i skite, är i fara. Det skulle vara så tråkigt nu när Robin är så nära att kvalificera sig till London om en månad. Just nu är han på nionde plats av de åtta som får spela där.

Detta bör också väcka vissa frågor hos Robin och hans närmsta med Norman i spetsen. Hur skall programmet för kommande säsonger läggas upp. Med tanke på Söderlings kapacitet numera så går han långt i de flesta turneringar han ställer upp i, vilket ger många fler matcher. Fokus på Grand Slam, Mastersturneringarna, Davis Cup, Båstad och Stokholm skulle vara att föredra.

Robin får nu alltså vänta på sin första titel i If Stockholm Open. Istället får han ställa samma resultat som till 2006 års. Han var till det också i final både 2003 (föll mot Mardy Fish) och i fjor (Nalbandian). Till detta var han i andra omgången 2004 (Thomas Johansson) och 2001 (mot Sveriges nya förbundskapten Enqvist) samt i första omgången 2002 (Srichaphan). Det kan också nämnas att Robin har en kvartsfinalplats i dubbeln 2004 tillsammans med Johan Settergren.

Nu återstår det att se vart Robin spelar härnäst - Den Svenska DC-bloggen återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0