Robin enkelt till kvarten

Toppseedade Robin Söderling han har det bra i Kungliga Tennishallen just nu. Det är ATP-turneringen If Stockholm Open som gäller. Idag vann han relativt enkelt mot Andreas Seppi från Italien med 6-1, 6-3 på en timma.
I det första setet bröt han Seppis serve två gånger. Till det vann han 17 av 22 poäng i sin egen serve. Andra började med att Robin tappar sin serve, för första gången i hela turneringen, och Seppi går upp till 0-3. Efter det vinner han inget mer game. I det nionde gamet går Robin fram till 0-40 tillika tre break- och matchbollar. Seppi räddar två men sedan avgör svensken. Det känns som om Robin gjorde lite som han ville. Han tog i när han behövde helt enkelt.

Imorgon väntar Guillermo Garzia-Lopez från Spanien, rankad 49. De har mötts en gång, i Doha 2007, då Robin vann i två raka. Tidigast klockan 18.30 på Centre Court är det dags.

Andraseedade Simon Aspelin/Paul Hanley har gått ett steg längre. De är klara för semifinal efter seger över Becker/Skoch med 6-4, 6-3. Väl där väntar Beck/Kas. Som tredje match på Centre courten är det som gäller.

Pim-Pim möter i sin kvart Thomaz Bellucci från Brasilien runt klockan 15, också det på Centre courten.

Tyvärr blir det inte två svenskar i semifinal. Robban Lindstedt/Arnaud Clement föll i en tät tillställning med 6-7 (3-7), 6-3, 7-10 (mtb). Fram till 6 lika i det avgörande tiebreaket var det jämnt sedan rann det iväg och Lindstedt & Co är borta ur turneringen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0