Pim-Pim trivs i huvudstaden

Pim-Pim Johansson är åter igen tillbaka. Han spelar inte många matcher på ATP-touren. En vinstmatch i fjolårets turnering i If Stockholm Open. Vinst för ett par veckor sedan i Kuala Lumpur och så vinst även i kväll.

Han mötte Peter Luczak från Australien och vann med 7-5, 6-2 på knappa 1-5 timma.
I de första tre servegamen vann Johansson samtliga sina poäng och gjorde sex ess. I sitt fjärde hamnar han i svårigheter. Genom två dubbelfel hamnar han under med 30-40, reder ut det och via två ess räddar han gamet.
I det elfte gamet och serve för Luczak så spelar Joachim en mycket bra tennis. Han går fram till 15-40 och två breakbollar. Han tar den första och brytet är där. Nu kan Pim-Pim serva hem första set. Genom ett ess skaffar han sig setboll. En kanonserve och ut av Luczak och första set i hamn.
I det första gamet i andra set så blir det ett maratongame. Efter tjugo poäng och fyra missade breakbollar kan Luczak ta hem sitt egna servegame. I det femte gamet avgörs matchen. Robin går bl.a. via två dubbelfel från Luczaks fram till en breakboll som han tar, 3-2. I nästa servegame för mannen från Australien så skaffar sig Robin en breakboll. Den räddar Luczak. Pim-Pim får en till som han tar, 5-2. Johansson kan nu serva hem matchen. Han går fram till 30-0, tappar till 30 lika. Två stabila servar senare är matchen vunnen. Härligt för Pim-Pim.
I den andra omgången/åttondelen väntar fjärdeseedade Juan Monaco. Den spelas på torsdag.

Imorgon får vi på Center court se Andreas Vinciguerra som möter Oliver Rochus från Belgien. Vi kommer även få se Patrik Brydolf/Andreas Siljeström, som fått ett wc, mot toppsedade Soares/Ullyett.

Robin Söderling, som spelar sin första match på onsdag, får möta Giovanni Lapentti, som fick ett lucky looser in i turneringen. Han är rankad på plats nummer 224 och har aldrig mött Robin innan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0