London nästa?

Robin Söderling fortsätter sitt segertåg i Mastersturneringen i Shanghai. Vinst i andra omgången idag blev det över spanjoren Nicolas Almagro med 6-4, 7-5 på knappt 1-5 timma. Detta var Robins tredje vinst över Almagro på fyra tilfällen, samtliga i år. 

I första set räckte det med en bryt upp för Robin och setet var i hamn. I andra så räddade Söderling en breakboll vid 1-2 och bröt sedan och gick fram till 5-4 och möjlighet att serve hem matchen. Det gick inte. Han räddade en breakboll vid 15-40 men inte den andra. Sedan visar Söderling klass - han bryter Almagros serve och det dessutom blankt. I nästa servegame går han från 15-30 i egen serve till en matchboll (40-30). Han tar inte den chansen, får ännu en som han gör dubbelfel på. Tredje matchbollen gillt blir det och Robin är vidare till åttondelsfinal. Där väntar fransmannen Jo-Wilfred Tsonga. Robin har mött den sjunderankade Tsonga en gång i Hamburgs Mastersturnering och det i fjor. Då vann Söderling i två raka.
Vid vinst där så ser det mycket bra ut på racet över de åtta som gjort bäst resultat i år. Robin är fn nia på den listan. Tsonga är på plats tio just nu.

Simon Aspelin och Pul Hanley hade inte en chans mot det toppseedade amerikannska brödraparet Bryns. Förlust i andra omgången med klara 3-6, 2-6.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0