Kapten Wilander tackar för sig

En av de största genom tiderna, på tennisbanan, Mats Wilander lämnar sitt uppdrag. Efter sju år tillsammans med Joakim Nyström väljer de att avsluta sitt uppdrag som Davis Cup-kaptener för det svenska tennislandslaget och Svenska Tennisförbundet.
Mats och Jocke tillträdde 2003 efter det att Carl-Axel Hageskog valt att lämna sitt uppdrag. Deras första match var mot Brasilien i Idrottens Hus i Helsingborg vilket Sverige vann med 3-2 i set. De avslutade sitt uppdrag på samma plats och med samma resultat när Sverige vann och blev kvar i World group, genom vinsten över Rumänien för en månad sedan. 

Firma Wilander/Nyström har lett laget genom 15 stycken matcher. De har tre vinster och lika många förluster på hemmaplan. Bortafacit är fem vinster mot fyra förluster. De innehar också det något udda svenska rekordet av antalet matcher på bortaplan i rad på 7 stycken, mellan första omgången 2004 till första omgången 2007.

Följande tio spelare har spelat för Wilander/Nyström: Jonas Björkman (24 matcher), Tomas Johansson (19), Robin Söderling (12), Andreas Vinciguerra (7), Simon Aspelin (9), Thomas Enqvist (5), Joachim Pim-Pim Johansson (5), Robban Lindstedt (5), Magnus Larsson (1) och Magnus Norman (1).

Som spelare var Mats inte heller så tokig, på 61 DC-matcher vann han inte mindre än 43. Han spelade första gången 1981 och spelade i hela 11 år. Nyströms siffror var 7-3, 1983 och 6.

Den Svenska DC-bloggen tackar Mats och Jocke för många fina minnen och ett gott ledarskap genom åren. Vi hoppas också att dessa båda gentlemän dyker upp inom svensk tennis igen och det inom kort.

Vem/Vilka som skall efterträda som förbundskaptener är oklart. Ett namn som nämns är Thomas Enqvist. Den Svenska DC-bloggen återkommer i ämnet. Kanske vet vi mer efter Tennisförbundets styrelsemöte på torsdag?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0