Serven hjälpte inte för Johansson

Joachim Johansson, mer känd som Pim-Pim, föll mot 21-årige Thomaz Bellucci från Brasilien, som just nu är rankad på plats 45, med 6-7 (4-7), 3-6 på knappa en och en halv timma.
Pim-Pims serve klickade inte och det gäller att ta tillvara på de få lägen som dyker upp. Gör man inte det, som Pim-Pim inte gjorde idag - då blir det förlust.
Spelarna höll, relativt enkelt, sina egna servar i hela första set. Vid 4 Bellucci två bollar, 30 lika, från att bryta och få serva för första set. Pim-Pim i sin tur hade samma läge i nästa servegame och var då med andra ord två poäng från första set. Setet gick till tiebreak. Väl där tappade Pim-Pim oturligt nog sin första poäng. Något mer minibryt blev det inte och setet var förlorat för svensken, 4-7.
I sitt andra servegame i andra set hamnar Pim-Pim i svårigheter. Bellucci, vaskar fram två breakbollar vid 15-40. Svensken räddar båda genom ett ess och ännu en stabil serve. Tredje breakbollen dyker upp och den orkar inte Pim-Pim hålla inannför baslinjen och matchens första break är ett faktum, 1-3.
I Pim-Pims nästa servegame hamnar han åter igen i svårigheter. Två breakbollar emot reder han ut med stabilt servande. Dags för Bellucci att serva och då dyker chansen upp vid 30-40 och svenskens första breakboll. En andraserve och till synes enkel retur hjälper inte utan Pim-Pim lägger den i nät. Bellucci reder ut stormen och 2-5. Nästa servegame blankt till svensken. Då var det bara för Bellucci att serva hem matchen. Svensken får fram 15-30, men tappar till en matchboll som han tappar. Årets If Stockholm Openäventyr är över för Pim-Pim Johansson.

Det skall bli spännande att se vad Joachimn kan uträtta i framtiden. Hoppas nu bara kroppen håller. Han har sökt ett par wild cards "här och där" så förhoppningsvis får vi se honom snart igen.

Alldeles strax så får vi se dubbelsemifinalen med Simon Aspelin/Paul Hanley. De möter Beck/Kas.

Klockan 18.30 är det sedan dags för Söderling mot Garcia-Lopez.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0