Ett bryt upp i första set hjälpte inte

Det är färdigspelat för Robin Söderling i Mastersturneringen i Shanghai. Han föll i två raka set mot spanjoren Feliciano Lopez med 6-7 (4-7), 3-6.
I matchens andra game så hade Robin en breakboll som han inte tog. Spelarna följdes fram till 3-2 och serve för Lopez. Robin bryter spanjoren. Söderling har under de tre första gamen vunnit samtliga poäng i egen serve. I det fjärde så tappar han till 0-40 och tre breakbollar. Svensken räddar två men brytet tillbaka är ett faktum på den tredje. Robin skaffar sig två nya breakbollar i nästa servegame för Lopez utan att knipa åt. Spelarna följs till tiebreak. Spanjoren minibryter en gång omgående. Vid tredje poängen minibryter Robin tillbaka. Vid den åttonde poängen kommer setets avgörande. Lopez minibryter. Han tar sig fram till setboll vid 4-6 som han gör ett ess på.
I andra set ser vi en något loj och trött svensk. Han tappar och vips står det 0-3. Som sedan blir 1-4, 2-4, 2-5 och 3-5. Serven är där för Lopez som kan på egen hand ta hem matchen genom egen serve. Lopez går fram till 40-15 och två matchbollar. Robin räddar en men sedan är det över.

Robin kan glädja sig med att han kommer att bli nummer 10 i världen på måndag, lagom till If Stockholm Open. Han anländer inom kort till den svenska huvudstaden. Lottning til huvudturneringen är imorgon lördag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0