En sliten Robin i semi

Robin Söderling är klar för semifinal i If Stockholm Open. Detta efter serger över spanjoren Guillermo Garcia-Lopez med 7-6 (7-4), 6-4.
Redan i matchens andra game tappade hamnade Robin i svårigheter med en breakboll emot (30-40) som han också tappade, 1-2. Han bröt dock tillbaka omgående och en gång till fram till 5-2. Spanjoren visade sig vara gjord av det sega virket och kom igen. Han höll till 5-3 i egen serve. När det sedan var dags för Robin att serva hem setet så ville Garcia-Lopez något helt annat. Underläge först med 0-30 som Söderling via en upplagd backhand och ett ess kvitterade. Enkel poäng ut ger sedan spanjoren en breakboll. Robin räddar den och en till med hjälp av ett ess. En tredje breakboll kommer som Robin lägger i nät och det är jämnt igen, 4-5. Spelarna håller till tiebreak. Där visar Robin varför han är rankad bland de tio bästa i världen. Han dubbelbryter fram till 3-0. Spanjoren minibryter en tillbaka, 1-3 efter en lång slagduell. På den sjunde poängen bryter Robin igen, 5-2. Garcia-Lopez ger sig inte utan tar tillbaka en poäng, 5-3. Robin håller dick sin andra serve genom ett ess vilket ger tre setbollar. Spanjoren räddar den första men på setboll nummer två avgör Robin och första till Sverige på dryga timman.
I andra sets första servegame för spanjoren så hamnar han omgående i svårigheter. 0-40 och tre breakbollar till Robin. Garcia-Lopez räddar samtliga. Ett ess ger honom en gameboll. Tre raka dubbelfel, varav det andra pga ett fotfel, senare ger oss ett break, 1-0. Båda spelarna håller sina servar relativt enkelt fram till 5-4 och chans för svensken att serva hem matchen. Som visats tidigare är Garcia-Lopez gjord av det sega virket. Han skaffar sig en brakboll vid 30-40. Man ser att Söderling har ont i sin armbåge, han slänger med den och ser sliten ut.
Trots detta så ger hans sig inte. Genom en stabil serve och på nät med en in-side-out ger det Robins första matchboll. Även på denna poäng kommer Robin fram på nät men blir passerad. Nästa boll lägger spanjoren ut, matchboll nummer två för Robin. Serve och i nät av Garcia-Lopez ger Söderling matchen och en plats i Stockholm Opens semifinal.
Söderling såg redan från start seg och trött ut. I andra set tog han hjälp av massören som fick klämma och känna på hans onda armbåge. Frågan är hur han reagerat och mår efter den sista månadens hårda matchande. Han har spelar många matcher hela denna säsong.

I semin möter han Marcos Baghdatis från Cypern. Han är just nu rankad på plats nummer 66. I augusti 2006 var han rankad åtta. Fem gånger har de mötts, med 3-2 till Robin. Dock vann Marcos deras senaste möte, i januari, i Australian Opens andra omgång. Matchen börjar tidigast klockan 15.

Frågan är om det blir karriärens tredje final i Stockholm för Robin. Han var i final både 2003 (föll mot Mardy Fish) och i fjor (Nalbandian). Till detta var han i semifinal 2006 (Blake), andra omgången 2004 (Thomas Johansson) och 2001 (mot Sveriges nya förbundskapten Enqvist) samt i första omgången 2002 (Srichaphan). Det kan också nämnas att Robin har en kvartsfinalplats i dubbeln 2004 tillsammans med Johan Settergren.

Det andraseedade dubbelparet Simon Aspelin/Paul Hanley är klara för söndagens final. De vann sin semifinal över Beck/Kas med 6-1, 6-2. Vilka de får möta avgörs under lördagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0