Argentina i Göteborg?

Det Svenska Tennisförbundet har inte offentligjort vilken stad som får arrangera Davis Cupmatchen, den första i 2010 års World Group som spelas 5-7 mars, mellan Sverige och Argentina.

Enligt Svenska Tennisförundets ordförande Stefan Dahlbo ligger DC-kommunerna Göteborg, Helsingborg och Malmö kvar även 2010 (sista året). Malmö får inte enligt det Internationella Tennisförbundet, ITF, arrangera DC-matcher på fem år efter händelserna mot Israel tidigare i år.
Då finns med andra ord bara två städer kvar, Helsingborg och Göteborg. Med tanke på att staden i Skåne hade senaste matchen och hur otroligt och överraskande dåligt de skötte denna uppgift så finns det väl bara ett alternativ kvar. Förra gången Göteborg arrangerade en DC-match var i semifinalen i september 2007 mot USA i Scandinavium. I mars samma år var det kvartsfinal mot Argentina också det i Göteborg. Då var det Svenska Mässan som var värd. Denna arena är också ledig första veckan i mars nästa år. Kanske dags för en repris med både motstånd, arena och resultat(!)? Det som talar emot detta är att det veckan/helgen innan arrangeras Eurohorse i Svenska Mässans lokaler, med tanke på det skall iordningställas plan, läktare och dylikt till måndag morgon spelveckan.
Eller så kanske tankarna går för någon annan arena i Göteborg såsom Lisebergshallen med plats för 1800 åskådare vilket känna lagom stort och så ligger hallen bra till centralt. Frågan här är om takhöjden på 8 meter räcker?

SVTs expertkommentator Janne Gunnarsson har ett annat uppslag om stad och arena. Enligt honom så vill spelarna att matchen i mars skall spelas i Kungliga Tennishallen i Stockholm.

Har sökt det Svenska Tennisförbundet men inte fått något svar. Enligt ITF så skall arrangerande land senast 80 dagar innan match meddela vart och på vilket underlag matchen skall spelas. I detta fall innebär det att i början av december får vi veta, som allra senast.

Vad vi med all säkerhet vet är att Den Svensa DC-bloggen återkommer i ämnet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0