Ännu en semi för Robin - där väntar Djokovic

Förra veckan var det i Kuala Lumpur och imorgon sker det i Peking, Kina. Söderling är åter igen i en semifinal. Kvarten över kroaten Ivan Ljubicic var över på drygt 1,5 timma. Robins segersiffror kunde skrivas till 7-6 (7-3) och 6-4.
Spelarna följdes åt utan break fram till tiebreak i det första setet. Väl där tog Robin staffettpinnen och kunde enkelt gå fram till 6-2 och fyra setbollar. Genom egen serve så klarade kroaten en av dom. I egen serve så vann Robin poängen och då även setet. Andra set började med att Robin skaffar sig en breakboll i Ljubicics första servegame som han dock reder ut. I det femte gamet hamnar Robin i trångmål. Kroaten går från 30-15 till en breakboll (30-40). Genom bl.a. två ess vänder Robin på det och tar gamet. Vid 5-4 till Robin och kroatisk serve så avgörs matchen. Vid 30-30 och andraserve vaskar Robin fram sin första matchboll. Kroaten räddar den. Efter en gameboll så skaffar sig Söderling ännu en boll för match. Kroaten räddar även den och får sedan två egna gamebollar utan att knyta åt. På den tredje matchbollen avgör Robin och matchen är i hamn.

I morgondagens semifinal väntar serben Novak Djokovic. Serben vann i sin tur sin kvart mot Verdasco från Spanien. Robin har mött den fjärderankade/andraseedade serben tre gånger och har till dags datum enkom vunnit ett set. Det var på gruset i Rom 2007. De andra två förlusterna var i fjor, i Montreal och Bangkok.

Viasat Sport sänder morgondagens semifinaler med start klockan 06.00. Nu återstår det att se om Robin går in som första match eller andra.

Johan Brunström i par med Jean-Julien Rojer föll mot Knowle/Melzer med 6-3, 4-6, 9-11.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0