Söderling tappade, vände och vann

Niondeseedade Robin Söderling vann över sjätterankande ryssen Nikolay Davydenko 6-3, 3-6, 6-4 i åttondelsfinalen i Paris. Precis som i Kuala Lumpur för dryga månad sedan började svensken bäst. Genom ett bryt vann han första set. På sex breakförsök tog han ett. Det andra setet började illa för Robin. Han tappade sin serve omgående. Han hade sedan en breakboll tillbaka vid ställningen 2-4 men lyckades inte komma åt. Vid 3-5 då ryssen kunde serva hem setet fick Robin 30 lika, två bollar från break men kom inte åt. Genom bla ett serveess var setet förlorat.
Det avgörande setet började högdramatiskt. Robin skaffar sig två breakbollar i Davydenkos inledande servegame. Ryssen räddar båda och tar sedan hem gamet, 1-1. Robin visar styrka och bryter ryssens serve en gång till och matchen är i hamn.
Robin har nu 6-3 i inbördes möte mot Davydenko.

I kvarten imorgon antingen serben Novak Djokovic, seedad som nummer 3. Söderling har svårt för denne serb. På fyra försök har han vunnit ett set. Det var vid deras första möte 2007 i Roms Mastersturnering på grus. Efter det har det blivit förlust i två raka, alla på hard, 2008 i både Montreal och Bangkok samt i Peking tidigare i år.
Dags att bryta trenden nu, kanske?

I jakten på en plats i Masterslutspelet i London, förutom Davydenko, så vann Tsonga, som ligger på platsen efter Robin medan Verdasco, som ligger på platsen före Söderling föll. Hoppet lever...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0