Söderling i semifinal

Robin Söderling är i semifinal i ATP World Tour Final i London. Detta efter att han idag vann över serbern Novak Djokovic med 7-6 (7-5), 6-1 på dryga 1,5 timma.
Det är härligt och roligt att se Söderling spela tennis just nu. Vilket lugn och självförtroende denna svenske man har. Först världstvåan Nadal och nu världstrean Djokovic. Undrar hur långt detta kan bära?

Söderling startade matchen bra men hamnade i underläge omgående. Djokovic skaffar fram två breakbollar redan i det tredje gamet vid 15-40. Genom fyra raka stabila servar reder svensken ut problemet är tar hem gamet. Spelarna följs åt fram till 5-4 och serve för Djokovic. Söderling skaffar sig tre setbollar vid 0-40. Söderling ser spänd ut och serben spelar upp sig och räddar samtliga. Setet får avgöras i tiebreak.
Robin minibryter omgående fram till 2-0. Djokovic svarar och minibryter tillbaka, inte bara en gång utan, två. Svensken spelar upp sig ett snäpp, han driver serben på boll efter boll från hörn till hörn. Minibrytet är ett faktum och 3-3. Vid 5-4 är det dags för Djokovic att serva. Han kommer fram på nät men vinklar ut poängen. Det är två nya setbollar för Söderling. Djokovic räddar den första genom en stabil serve som Robin inte kan returnera. En setboll kvar och serve för Robin. Hård förstaserve och ut av Novak Djokovic och setet är hemma på den femte setbollen.
Serben ser nu ut som en slagen man, hans spel är håglöst. Robin bryter fram till 2-1 och även till 4-1. När det nästa gång är dags för Djokvic att serva skaffar sig Robin en matchboll. Genom ett konstslag där Djokovic är helt orörlig vid baslinjen räddar han den första matchbollen. Söderling skaffar sig en ny. På den lägger serben bollen i nät och vinsten och semifinalplatsen i London är ett faktum.
På sjätte försöket besegrar Robin Novak Djokvic. Under de övriga fem matcherna har Robin vunnit två set. I dag tog han lika många till.

På fredag väntar ryssen och världsjuan Davydenko, det blir en kvällsmatch som startar runt klockan 21.45.
Vem som väntar i semifinal är inte klart. Det avgörs efter Robins sista match.
Klart är att ettan i Grupp A (Federer, Murray eller Del Potro) möter tvån i Grupp B (Djokovic, Davydenko eller Söderling) och vice versa (här kan Verdasco bli nummer två i Grupp A). Det som redan efter två omgångar är att Robin tillsammans med Federer är klara för semifinal på lördag. De övriga fyra (två+två) får slåss om de sista platserna.
Nadal kan inte nå semi efter två förluster.

Senast en svensk var i semifinal i ATP-slutspel var 1997 då Jonas Björkman föll mot, den tidens suverän, Pete Sampras. Senaste svensk i final var Stefan Edberg 1990, förlust mot Andre Agassi.
Året innan, 1989, vann samme Edberg hela turneringen. Finalen vanns över en viss Boris Becker. Innan dess var det Björn Borg som vann 1979 och 1980.

Den Svenska DC-bloggen ställer sig upp och utbringar ett stort grattis till Robin Söderling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0