Söderling gjorde det igen

Det är en fröjd att se Robin Söderling spela tennis just nu. Han går in och dominerar mot världstvåan Rafael Nadal från Spanien, i ATP World Tour Finals i London, och som han gör det. Hatten av för Tibrosonen!
Segersiffrorna skrivs till två gånger 6-4 på drygt 1,5 timma. Det märks i ögonen på spanjoren att han är rädd för svensken.

I det första setet så stormar han fram till 3-0 via ett break. Robin spelar smart och ger inte Nadal något utrymme alls. Söderling blir sedan något passiv. Nadal kommer tillbaka och skaffar sig två breakbollar. Robin räddar den första genom en läckar "in-side-out" men tappar den andra. Spelarna följs åt fram till 5-4 och spansk serve.
Nadal har 40-30 och gameboll. Robin kontrar och skaffar sig en setboll. Nadal lägger den ut och första set till Sverige och Robin Söderling.
Andra set inleds något sämre för svensk del. Nadal bryter svensk serve, till 1-2, efter en fight vid nätet. Men Söderling ger sig inte så lätt. Han spelar sig fram till 0-40 och tre breakbollar. Spanjoren räddar två. Den tredje är tätt utanför - Nadal begär hawk-eye - men bollen döms ut och Söderling bryter tillbaka.
Nästa servegame, för Robin, blir långt och direkt avgörande. Robin har sex stycken gamebollar utan att kunna avgöra - Nadal har en breakboll, men gamet går till slut till svensken.
Det blir återigen 5-4 och serve för Nadal. Vid 30 lika är Söderling två bollar från match. Världstvåan får 40-30, men Söderling kommer igen. Nadal lägger en boll, som det ser ut, enkelt ut och matchboll för Robin. Efter en duell med bl.a. en boll på baslinjen från spanjoren räddar han den. Först en boll i forehandshörnet och sedan en till ger Robin hans andra matchboll. Spanjoren slår ut och matchen är i hamn. Robin Söderling vinner sin första match i detta slutspel.
Rafael Nadal vann deras första tre möten, men nu har Robin vunnit de två senaste. Först på Roland Garros i våras och så nu denna fight.

I den andra matchen i grupp B vann Novak Djokovic över Nikolay Davydenko med 2-1 i set.

På onsdag väntar först, klockan 15.15, Robin Söderling mot Djokovic. Serben har fem vinster av fem möjliga. Men glöm inte att Robin var nära i förra veckan då han fick ge sig i skiljeset.
Som kvällsmatch blir det Nadal mot Davydenko.

I den andra gruppen, A, vann Andy Murray över Juan Martin Del Potro och världsettan Roger Federer över Fernando Verdasco.
Tisdagens matcher är först Del Potro mot Verdasco följt av Federer mot Murray.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0