Söderling åter i spel och Lindstedt har ny partner

Imorgon söndag så är Sveriges bästa tennisspelare just nu åter anmäld till en turnering efter skadan med tennisarmbågen. Han spelar i årets sista Masters i Paris, Frankrike. Ingen mer än Robin själv och coach Norman vet hur han egentligen mår. Det känns som aningen chansartat att spela och det är bara att hoppas att det inte äventyrar någonting inför framtiden.
Som niondeseedade står han över den första matchen. I den andra omgången kommer han få möta antingen Ivo Karlovic från Kroatien eller Pablo Cuevas från Uruguay.
Den hårdservande 38-rankade kroaten har Robin mött tre gånger, samtliga på hard och ligger under med 1-2. Senaste förlusten kom i fjor i Masterturneringen i Madrid i fjor.
Den på femtionde platsen rankade Cuevas har aldrig Robin mött.

Vid vinst där väntar antagligen ryssen Nikolay Davydenko i kvartsfinal. En spelare han troligtvis måste vinna över för att nå det efterlängtande Mastersslutspelet i London om ett par veckor.

Sveriges bästa dubbelspelare just nu, Robert Robban Lindstedt har gjort klart med ny partner inför 2010. Han kommer att spela med Julian Knowle från Österrike. Han är 35 år, rankad på plats nummer 20 och har spelat mest med Melzer de senaste åren. Han har 13 titlar och 14 finaler till det (i år är siffran 2-2 varav en finalplats är med Ram från Israel). Den största vinsten kom 2007 då han i par med Simon Aspelin vann US Open.
Lindstedts motsvarande siffror är 32 år, rankad på plats 24 samt 6 vinster och 6 finaler (varav det är 3-3 i år med Martin Damm och Södering en gång i final/Båstad).
Det är lite tråkigt att konstatera som svensk att det återigen inte blir ett svenskt par, tänker på hur positivt det skulle vara inför kommande DC-matcher.
Firma Lindstedt & Knowle inleder i januari i Brisbane följt av Auckland innan det är dags för årets första Grand Slam i Melbourne, Australien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0