Nu behöver Robin hjälp för att nå slutspel

Det succéartade tennisår 2009 för Robin Söderling är nu, antagligen, över. För att nå Mastersslutspelet i London, som startar om dryga veckan, var han tvingad att nå finalen i den nu pågående turneringen i Paris.
Det blev, tyvärr, förlust idag mot tredjeseedade Novak Djokovic från Serbien. Efter två timmar fick han ge se sig med siffrorna 4-6, 6-1, 3-6. Noterbart är att spelarna vann lika många poäng, 78 stycken. Robin vann 80% av poängen när första serven satt. Tråkigt nog så gjorde den det enkom i hälften av gångerna. Han tog tillvara på endast 3 av 14 breakchanser. Motsvarande siffra för serben var 3 av 6. Där var skillnaden idag.

I det första setet så hade Robin fyra breakchanser i serbens första servegame utan att komma åt. I det nästa servegamet så hände det som så ofta då händer, Robin tappade sin egen serve, detta genom sitt första dubbelfel. I det åttonde gamet kom sedan chansen. Robin skaffar sig två breakbollar vid 15-40. Serben räddar båda och går fram till gameboll. Söderling tar sig samman, vinner tre raka poäng och breaket är ett faktum, 4 lika. Tråkigt i sammanhanget är sedan att Robin tappar sedan sin serve omgående. Djokovic håller sedan sin serve och setet är försvunnet.
I det andra setet är det andra bullar på banan. Robin bryter serbens serve inte en gång utan två samtidigt som han håller sin egna serve och setet vinner han enkelt.
Avgörande setet är jämnt. Båda spelarna håller sina servar framt ill 3-4. Robin servar och hamnar i svårigheter. Genom ett dubbelfel skaffar sig Djokovic tre breakbollar vid 0-40. Svensken räddar en men sedan är brytet ett faktum. Serben kan ni serva hem matchen och en plats i semifinalen. Vid 40-15 skaffar han sig två matchbollar. Han tar tillvara på den första och matchen är förlorad.

Detta var, trots allt, ett fall framåt för Robin. Han har på fyra tidigare försök enkom vunnit ett set mot Djokovic och förlorat åtta. Dagens match visar att första segern närmar sig.

Tibrosonen får nu hoppas på något eller några återbud från någon av de åtta som kvalificerat sig för slutspelet i London. Söderling är rankad på plats nummer nio på det s.k. racet (årets resultat). 
De finns nu endast två spelare som hotar Robins niondeplats/första reserv. Det är fransmannen Monfils och tjecken Stepanek. Dessa båda herrar möts idag i den ena semifinalen i Paris (Djokovic Vs Nadal i den andra). Om någon av dessa herrar vinner turneringen så går de förbi Söderling som nummer nio. 

Ang ovan nämda ATP-slutspel så lämnade igår Del Potro w.o. i sin kvartsfinal p.g.a. en överansträngd magmuskel. Sedan tidigare har också Roddick skadeproblem. Vi får se vilka som står på startlinjen nästa söndag när det är dags för första mathchi London.

Den Svenska DC-bloggen återkommer.

Även Simon Aspelin och Paul Hanley förlorade sin kvartsfinal. De föll mot Granollers/Robredo med 3-6, 7-6 (3-7), 7-10 (mtb).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0