Robin i åttondelen och Simon i kvarten

I årets sista Mastersturneringen, den i Paris så vann först dubbelparet Simon Aspelin/Paul Hanley över sin andra match över tredjeseedade paret Bhupathi/Knowles med 6-4, 6-7 (6-8), 10-7 (mtb).

Niondeseedade Robin Söderling vann, sin återkomst efter ett par veckor i rehabträning efter tennisarmbågen, över den hårt servande kroaten Ivo Karlovic i två raka set med 6-4, 7-6 (8-6) på knappa 1-5 timma.
Robin visade i första set vilken stor spelare han är. Han räddade samtliga sju breakbollar och vann den enda han hade. Vid 5-4 och egen chans att serva hem första set hamnade han i underläge med 15-40. Söderling reder ut det och tar hem första set.
I matchens andra set så följdes spelarna åt fram till tiebreak. Väl där så visar svensken åter klass och drar det längsta strået och tar hem det och matchen.

I åttondelsfinalen väntar nu sjätterankande ryssen Nikolay Davydenko. De slåss om en av de åtrovärda platserna i ATP-slutspelet i London. De har mötts åtta gånger och Robin har 5 vinster. I år är det 2-1 till Robin. Minns med välbehag kvartsfinalen på Roland Garros då Söderling vann i tre raka och tappade bara fem game allt som allt.
Vid deras senaste möte i Kuala Lumpur för dryga månaden så hade Robin 6-1 och ett bryt upp i det andra setet men tappade i avgörande setet med 2-6.

Tyvärr blev det förlust för Johan Brunström och Jean-Julien Rojer. De föll mot sjundeseedade Fyrstenberg/Matkowski i två raka med 4-6, 6-7 (5-7). Detta innebär att Johan & Co är klara för i år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0