Känner vi igen mönstret - Larsson assisterande

Magnus Larsson blir assisterande Davis Cupkapten till Thomas Enqvist. Mats Wilander och Joakim Nyström har precis lämnat in som kaptener, då tar åter igen två f.d. stora svenska tennissplare över. Det är med glädje man, som stort tennisfans, kan konstatera att den erfarenhet som finns bland före detta tennisstjärnor tas tillvara och det på ett sådant bra sätt. Svenska Tennisförbundet och svenska tennisfans är bara att gratulera.

Magnus Larsson spelade 20 matcher, varav han vann 13. Han inledde sin DC-karriär i semifinalen mot USA och Jim Courier som han vann, även om matchen i stort redan var avgjord. Sista matchen var dubbeln i den första omgången 2003 mot Brasilien som han förlorade tillsammans med Jonas Björkman.
Hans största framgångar när det gäller Davis Cup var vinsten 1994 (två egna vinster i finalen mot Ryssland) och 1997 (också det med två vinster varav en mot Pete Sampras i finalen mot USA).
Enqvist och Larsson har spelat fem DC-matcher tillsammans, varav fyra vinster. I den första omgången 1996 vann de över Belgien (4-1) i Katrineholm. 1997 också i den första omgången vann de över Schweiz (4-1) i Luleå. I kvarten 1998 mot Tyskland i Hambyrg vann de igen (3-2). Förlust blev det dock 2001 mot Australien (1-4) i Sydney, då var det dags för semifinal. Ny vinst fick vi se i Larsson sista match i den första omgången 2003 i Helsingborg mot Brasilien (3-2).
Larsson, född i Olofström i Blekinge, vann 7 ATP-titlar i singel och 6 i dubbel. Han spelade ytterligare 8 finaler i singel och 2 i dubbel. 1994 vann han bl.a. Grand Slam Cup. Sista singeltiteln var i Memphis år 2000.

Deras första stora test blir det mot Argentina 5-7 mars 2010. Ännu idag vet vi dock inte vart denna match skall spelas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0