En försmak av vad som komma skall i mars 2010

Robin Söderling vann Grupp B i ATP World Tennis Finals i London. Detta trots att han föll ikväll mot ryssen Davydenko med 1-2 i set.
Han får imorgon kväll i semifinal möta, tvåan i Grupp A, Juan Martin Del Potro från Argentina. Matchen startar klockan 21.45. Detta är med största säkerhet en aptitretare till vad vi får se i Kungliga Tennishallen, i den första omgången i Davis Cup då Sverige möter Argentina, den 5-7 mars.

Robin har mött Del Potro tre gånger. Första gången var i kvartsfinal i DC 2007 i Svenska Mässan, Göteborg. Då vann Robin i tre raka set. I år i januari i Auckland i semifinal så fick Del Potro revansch och vann i två raka.
Det skulle också mötts i kvarten i Washington i år men då fick Robin lämna återbud för sin onda armbåge.

Själva matchen mot Nikolay Davydenko förlorade till slut Söderling med 6-7 (4-7), 6-4, 3-6 på dryga två timmar.
Robin började mycket lugnt och undvek att ge ryssen några som helst vinklar att komma åt. Man märker snabbt att Söderling inte rör sig så bra, han står allt för still på många poäng. Serven är stabil och räddar kvar honom gång efter annan. Svensken räddar en breakboll i det sjunde gamet. Ryssen hamnar i underläge i nästa servegame och det dubbelt upp. Även han räddar situationen. Spelarna följs åt till tiebreak i första set. Väl där minibryter Robin ryssen fram till 4.3 och två egna servar. Då dubbelbryter Davydenko tillbaka och kan med två egna servar serva hem första set. Det gör han också.
Även om Söderling ser osäker ut och ger intryck av att vara orörlig så tappar han inte sin serve och hänger med ryssen i allt han gör.
I andra set så hamnar Söderling i trångmål vid vid 2-3. Söderling räddar även den, denna gång via en mycket vågad andraserve. I Robins nästa servegame vid 40-30 kommer han fram på nät och halkar till. Det ser till att börja med otäckt ut men svensken reser sig upp och servar hem gamet.
När det sedan är dags för Davydenko att serva händer någonting. Genom att vinna två dueller stabilt och ut av ryssen på nästa poäng så går han fram till 0-40 och tre breakbollar. Ut igen av ryssen och breaket är hemma. Robin kan nu serva hem setet och en garanterad förstaplats i gruppen. Han spelar sig fram till 40-15 och två setbollar. Ut av ryssen och setet är i svensk ägo.
I avgörande set så händer inte så mycket fram till det sjätte gamet och serve för svensken. Han slarvar och tappar fram till 0-40 och tre breakbollar. Ryssen tar den första, 2-5. Han håller sedan sin serve blankt. Robin går från 30 lika i sitt nästa servegame fram till 3-5. Davydenko kan sedan serva hem matchen. Han får också fram två matchbollar. På den första slår han ett dubbelfel. På den andra skaffar sig Robin ett gyllene tillfälle och upplagt vid nät, men lägger den grovt ut.
Noterbart är att ryssen bara tappade tre poäng i egen serve i det tredje setet.

Robin gjorde 37 egna misstag mot 21 för Davydenko, detta sett över hela matchen.

I den andra semin imorgon, klockan 15.15, möts Roger Federer och Nikolay Davydenko. De har mötts 12 gånger där Federer har vunnit alla. Han har enkom tappat 4 set allt som allt.

I Robins grupp vann idag först Novak Djokovic över Rafael Nadal i två raka set. Detta spelade då ingen roll när kvällsmatchen slutade som den gjorde.

Söderling kommer nu också att när den nya rankingen presenteras på måndag vara nummer åtta. Den bästa placering han någonsin haft.

Imorgon runt klockan 22 är det dags.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0