Det lutar åt Stockholm i mars

Göteborgs Tennisförbund och GLTK har lämnat en förfrågan till Stockholm och KLTK om att matchen den 5-7 mars skall spelas i Kungliga Tennishallen. Detta för att Göteborg inte har någon arena av rätt storlek som är ledig den berörda veckan. Svenska Mässan och Scandinavium är upptagna av Eurohorse.
Vad gäller de övriga DC-kommunerna Helsingborg och Malmö är det kvar även 2010 (sista året). Men Malmö får inte enligt det Internationella Tennisförbundet, ITF, arrangera DC-matcher på fem år efter händelserna mot Israel tidigare i år. Hlesingborg har inte heller dom någon arena i rätt storlek ledig denna vecka.

Det ser med andra ord ut som om SVTs expertkommentator Janne Gunnarsson får rätt. och enligt honom så vill spelarna att matchen i mars skall spelas i Kungliga Tennishallen.

Har sökt det Svenska Tennisförbundet men inte fått något svar i frågan ovan. Enligt ITF så skall arrangerande land senast 80 dagar innan match meddela vart och på vilket underlag matchen skall spelas. I detta fall innebär det att i början av december får vi veta, som allra senast.

Vad vi med all säkerhet vet är att Den Svensa DC-bloggen återkommer i ämnet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0