Vinst för Söderling i tre raka

På Roland Garros är Robin Söderling framme i tredje omgågen. Han vann i tre raka set över Denis Istomin från Uzbekistan. Segersiffrorna skrevs till 6-4, 7-6 (7-4), 6-4. 
Det räckte med två bryt mot ett i det första setet för Robin och det var hemma. I andra vid ställningen 4-3 til Robin får han en breakboll vid 30-40. Dock så tar han inte den chansen. Setet går till tiebreak. Svensken minibryter omgående, 1-0. Istomin minibryter tillbaka omgående och Robin svara med samma medicin, 2-1. Spelarna håller sina servar fram till 6-3 och därmed tre setbollar. Istomin räddar en men sedan minibryter han igen och andra setet till Robin.
I det tredje setet börjar Robin att bryta med en gång. Han håller sedan sin serve fram till 5-4 och egen serve. Han går upp till 40-0 och tre matchbollar. Han tappar samtliga men får en ny som han tappar igen. På den femte matchbollen går det vägen och matchen, vinsten är hemma. 
I den tredje matchen väntar nu spanjoren och fjortondeseedade David Ferrer. Spanjoren gick till kvartsfinal både i fjor och 2005. Robin har mött honom sex gånger med en övervikt på 4-2 till svensken. Dock har han förlorat de två sista. Senaste mötet var i Båstad i fjor då Ferrer vann i avgörande set.
Tredje omgången är också tangerat rekord för Robin i hur långt han gått vad gäller spel på Roland Garros, på fyra tidigare försök. Han gick lika långt i fjor.

Oturen vad gäller spel i Franska öppna fortsätter för Robert Lindstedt. Tillsammans med Martin Damm förlorade de en tät tillställning mot  Christopher Kas/Rogier Wassen, i första omgången, med 6-7 (6-8), 7-6 (7-5), 7-5.
Bättre gick det för de två andra "svenskparen". Simon Aspelin/Paul Hanley vann över spanjorerna Feliciano Lopez/Fernando Verdasco med två gånger 6-4. I andra rundan väntar tolfteseedade Cermak/Mertinak.
Seger blev det också för Johan Brunström/Jean.Julien Rojer mot ryssarna Igor Andreev/Evgeny Korolev två gånger 6-1. Motståndare i den andra omgången är inte klar ännu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0