Sverige vann - Robin fortfarande obesegrad

Sverige är ett land att räkna med när det gäller World Team Cup i Düsseldorf, även kallat för "Lag-VM". Idag vann vi dubbeln, över det franska paret Tsonga/Chardy, genom Robin Söderling i par med Robban Lindstedt. Det var deras femte raka dubbelseger, av fem möjliga tillsammans i denna tävling, och Robins tionde raka(!) på det tyska gruset.
Segersiffrorna skrevs till 6-2, 3-6, 10-7 (mtb) på knappa en timma och en kvart. 

Svenskarna började lysande och bröt de båda fransmännens serve en gång var och innan publiken knappt hade hunnit sätta sig stod det 4-0 till Robban och Robin. Fyra game senare och två hållna servegame var för varje land senare innebar att första set var i svensk hamn. 
Andra sets två första game innehöll inte mindre än tre svenska breakbollar, men svenskarna kunde inte knyta åt säcken. Istället så bröt fransmännen den svenska serven fram till 1-3. I gamet efter hade Robban/Robin ännu en breakboll, men det ville sig inte. Två räddade svenska breakobollar blir det i nästföljande game och Sverige får fram 2-4 med nöd och näppe. Båda länderna håller sedan sina servar och setet till fransmännen med 3-6.
Efter precis en timmas spel är det dags för det i dubbeln avgörande matchtiebreaket. Sverige inleder lysande och minibryter fram till 2-0 och ännu en gång till 5-2. Det håller sig ytterligare fyra poäng tills det är dags för Lindstedt att serva. Han tappar då båda sina och hastigt och mindre lustigt är fransmännen ikapp, 7 lika. Då är det åter dags för Chardy att serva och svenskarna minibryter igen fram till 8-7. Det är Söderling som skall serva och har chansen att ta hem matchen till Sverige. Svenskarna fixar första poäng vilket innebär två matchbollar, 9-7. På en andraserve avgör de sedan och dubbelmatchen och hela matchen är till Sverige. Mycket imponerande.

I den andra matchen i gruppen, mellan Tyskland och USA, står det 1-1 efter singlarna. Querrey vann första matchen till USA genom att vända matchen mot Schuettler och få med sig 2-1 i set. Den andra singeln vann tysken Kohlschreiber över Ginerpi efter två tighta tiebreakset och ett avgörande set blankt.
Den avgörande dubbeln spelar Kiefer/Zverev för Tyskland och Fish/Querrey för USA. 

Imorgon tisdag börjar mötet mot USA. Först ut är Vinciuerra mot Robby Ginerpi, rankad som nummer 58. De spelar som andra match på Center Court 2. Som match nummer tre på Center Court 1 runt klockan 17 spelar Robin Söderling mot Sam Querrey. De har mötts två gånger, båda gångerna med svensk seger. Senast var de i Brisbane i början på året. Dock har ingen av de två matcherna varit på grus.
På onsdag sedan blir det dubbel.

I den andra gruppen, den blå, har Italien vunnit över Ryssland med 2-1. I matchen Argentina-Serbien blev det 1-2. Noterbart är att samtliga fyra matchserier hittills har avgjorts i ett avgörande matchtiebreak i den sista avgörande dubbelmatchen. Det visar hur jämt det har varit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0