Rumänien nästa

Lotten har dragits i London för play-off 18-20 september och för Sveriges del, som var toppseedat i lottningen, blir det att ta emot Rumänien. Sjunderankade som vi är så blir det alltså att spela kvalmatch mot det nittonderankade rumänska landslaget.
Så här skrev vi på Den Svenska DC-bloggen igår inför dagens lottning: "Vi får hemmamatch mot de svåra rumänerna. Vi vann den enda DC-match vi mötts, 1979 med Björn Borg i spetsen. De förlorade mot Ryssland tidigare i år i den första omgånngen. Då tog Crivoi och Hanescu hand om singlarna och Copil/Tecau om dubbeln. Hemmafarvör avgör för Sverige".

Ankaret är Victor Hanescu, 27 år. Han är rankad 33:a i singel och 143 i dubbel. De har i år blivit två kvartsfinaler, Doha och Casablanca, som bäst för denna rumän. I dubbel blev det semifinal, tillsammans med Cerretani, också de i Doha.
Andraman i den senaste matchen var Victor Crivoi, 26 år, är just nu rankad på plats 99 i singel och 589 i dubbeln. Håller mest till på Challangetouren med en finalplats som bäst i år.
Horia Tecau är den bäst rankade dubbelspelaren i Rumänien, platsen är just nu 70. Han spelar också mest på Challangetouren. Marios Copil, som Tecau spelade tillsammans med i senaste DC-matchen, är rankad som 532.

Det är en stor fördel att få spela på hemmaplan. Vi får nu se vart denna drabbning skall spelas. Det står mellan Göteborg och Helsingborg. Göteborg var intresserade av att arrangera den uteblivna kvartsfinalen i sommar, men det är frågan om de vill ta hand om en kvalmatch av denna storlek till hösten. Tänkbar arena i så fall är Svenska Mässan. Vad gäller det skånska alternativet så känns det mer aktuellt, då med tanke på både motståndet och storlek på arena. Aktuell plats kan då bli Idrottens Hus.

Övriga sju play-offmatcher i september:
Chile-Österrike
Belgien-Ukriana
Brasilien-Ecuador
Holland-Frankrike
Sydafrika-Indien
Serbien-Uzbekistan
Italien-Schweiz

Den Svenska DC-bloggen återkommer i ämnet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0