Robin som väntat utan chans

Roger Federer blev, som vanligt, för svår för Robin Söderling. Denna gång var det i ATP Masters Series i Madrid. Robin föll med 1-6, 5-7 på drygt en timma.
Första set hann knappt börja innan det var slut, det tog 20 minuter. Schweizaren bröt fram till 0-2 och 0-4. Vid det här laget hade Federer vunnit 18 av 24 poäng. Spelarna höll sedan sina servar men setet var förlorat.
I andra så kom Robin igång. Genom ett dubbelfel bröt han Federer fram till 4-2. Roger svarade då med att bryta tillbaka omgående. Vid 5-4 har han 30 lika i Federers serve, med andra ord två poäng från set, det andra i så fall någonsin för Robin i match mot den f.d. världsettan. Dock så reder Roger ut detta. I nästa game så servar Robin. Han går fram till 40-15, men tappar sedan och brytet är ett faktum, 5-6. Federer servar sedan mycket stabilt, han servar hem matchen genom ett ess på en andraserve. Detta var Robins nionde match mot Federer. Han har till dags datum vunnit ett enda set.

Nu laddar Robin och World Team Cup i Düsseldorf som inleds på söndag. Där spelar han tillsammans med Robban Lidnstedt och Andreas Vinciguerra.

En svensk vinnare hade vi igår. Simon Aspelin i par med Wesley Moodie vann sin första match över Berdych/Kiefer med 6-4, 7-5. Nu väntar bröderna Bryans i andra omgången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0