Personligt för Söderling

För första gången i Robin Söderlings karriär är han klar för fjärde omgången/åttondelsfinal i en av de fyra Grand Slamturneringarna. Detta i och med seger över fjortondeseedade David Ferrer från Spanien.

Robin vann deras första fyra möten men har förlorat de sista två. I första bröt spanjoren fram till 1-3. Men Robin bröt tillbaka och ett bryt upp till 5-4. Han hade då egen serve med chans att ta hem första set. Men han tappade det försprånget och Ferrer bröt tillbaka. Det blev tillslut tiebreak av detta svängiga set. Robin tappade två gånger upp till 1-5. Dubbelbröt tilbaka och kom ikapp. Minitappade då sin serve vilket innebar setboll till Ferrer. Han höll sin serve till setvinst.
I andra set gick Robin fram till 3-1, tappade till 3-3, men ett nytt servegenombrott till 6-5 gav honom chansen att serva hem setet till 7-5.

I det tredje gick han fram till 3-0 och en bekväm setseger med 6-2. I det fjärde hade han 3-1 innan han återigen tappade sin serve. Setet gick till tiebreak och matchen såg ut att gå till skiljeset sedan Söderling tappat 2-0 till 2-4.
Men den 24-årige Tibrosonen kom igen och en backhand i nät gav 6-4 och två matchbollar. Ferrer bombade in sin serve till 5-6, men när Söderling oväntat sick fram på nät på sin andraserve slog Ferrer en backhand ut och svenskens seger var klar.

Nu väntar världsettan Rafael Nadal i åttondelen. Spanjoren har 3-0. De möttes för ett par veckor sedan på grus. Då vann Nadal med 6-1, 6-0. Vinner Robin imorgon så bör det bli Bragdguldet till det svenska tennisesset.

Sämre gick det för Simon Aspelin/Paul Hanley. De föll i tredje rudan över Wesley Moodie/Dick Norman med 6-3, 3-6, 5-7. Lika illa gick det för Johan Brunström/Jean-Julien Rojer. De föll i andra omgången mot fjärdeseedade Bhupathi/Knowles en tuff tresetare med 5-7, 7-6 (7-4), 6-7 (3-7). Detta innebär att vi inte har något svenskt par kvar i dubbelturneringen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0