Kval till hösten - lotten avgör imorgon

Imorgon runt lunch är det lottning inför play-offspelet till hösten, den 18-20 september. Sverige som är rankade sjua på den ranking som presenterades idag är tillsammans med sju andra länder seedade. De andra sju är Franrike (rankad
som nummer 12), Serbien (13), Schweiz (14), Österrike (15), Belgien (16), Indien (17) och Brasilien (18).

Nedan följer en förteckning över de länder som vi kan komma att få möta med en liten kommentar:
Rumänien (19)
Vi får hemmamatch mot de svåra rumänerna. Vi vann den enda DC-match vi mötts, 1979 med Björn Borg i spetsen. De förlorade mot Ryssland tidigare i år i den första omgånngen. Då tog Crivoi och Hanescu hand om singlarna och Copil/Tecau om dubbeln. Hemmafarvör avgör för Sverige.
Chile (20)
Som tur är ger detta möte ännu en hemmafarvör. Borta på grus hade inte varit rolig. Fem tidigare matcher och fyra segrar, senast 1985 med samma siffror, 4-1. Chilenarna föll med 0-5 i sin första match mot Kroatien i mars. Då spelade Massu och Capdeville både singel och dubbel. De vann bara ett enda set under hela helgen. Hemmamatch och chilenska stjärnor på nedgång skall ge svensk vinst.
Holland (22)
Ännu en match på hemmaplan. Sex matcher har gett fyra segrar, samtliga de fyra sista. Sista gången var 1993. Huta Galung och De Bakker samt Huta Gallung/Wassen tog hand matchandet senast, 0-5 borta mot Argentina tidigare i år. 
Vi bör även vinna denna kamp.
Uzbekistan (23)
Här får lotten avgöra om det blir hemma eller borta. Senast i kvalfinalen i mars mot Korea spelade Dustov och Istomin både singel och dubbel. Knepigt om det bli borta. Enkel vinst vid hemmafavör.
Italien (28)
Vi får ta hand om detta land även hemma. Vi har mött Italien inte mindre än 19 gånger. Senaste var 1998 då vi vann med 4-1. Vid senase drabbningen för italienarna spelade Starace och Fognini singel och Starace tillsammans med Cipollai dubbel. Vid skall även ta denna match, fördel hemmaplan.
Ecuador (26)
Lång jobbig bortamatch blir det här. Vi spelade 1984 då Wilander, Järryd och Nyström fixade segen i Norrköping till Sverige. I helgen vann Ecuador över Peru i kvalfinalen med 4-1. Då spelade bröderna Lapentti både singel och dubbel. En hyperfarlig motståndare. Stor varning utfärdas här.
Sydafrika (27)
Detta är oxå en svår bortamatch. Fem segrar på sex matcher sedan tidigare, senast 1997. Van Der Merwe och De Voest spelade singel senast och Coetzee/De Voest dubbeln. Tufft borta men inte omöjligt.
Ukraina (30)
Lotten avgör, som mot Uzbekistan, även här. De vann i helgen på bortaplan mot Storbritanien, dock utan världstrean Andy Murray. Då spelade Marchenko och Stakhovsky singel och den sistnämnda tillsammans med Bubka dubbel. Svåt men inte omöjligt, även vid bortaplan.

Det finns med andra ord lättare motstånd och så finns det svåra och mycket svåra. Den Svenska DC-bloggen återkommer imorgon så fort vi vet hur lotten gick. Håll utkik...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0