Bragden i Paris

Det har gått dryga timman sedan Robin Söderling slog in matchbollen mot världsettan Rafael Nadal på Roland Garros i Paris och jag fattar inte riktigt vad som har hänt?!?

Robin Söderling som aldrig tidigare har gått längre än till tredje omgången i en Grand Slam har krossat världsettan, Robin Söderling som förlorade mot Nadal för ett par veckor sedan med 6-1, 6-0 på det röda gruset i Rom har slagit världsettan. Betänk att Nadal aldrig tidigare fått stryk i en match på Roland Garros och att han var på väg att vinna sin femte raka på det franska röda gruset. Det var inte så att Nadal i dag spelade dåligt, utan det var Robin som spelade så bra. Så underbart att Robin äntligen får vinna över en toppspelare och att spelet stämmer en hel match.
Robin Söderling har idag svarat för en av de största knallarna i svensk tennishistoria, svensk idrottshistoria. Det här är minst lika stort, om inte större än, VM-bronset i fotboll 1994, Ingemar Johansson VM-titel, Sveriges Davis Cupvinst över USA 1984, etc, etc.
Tänk att vi redan i maj månad vet vem som kommer att få Svenska Dagbladets Bragdguld för denna historiska knall i Paris idag. Vad skall konkurrera med detta??

Tillbaka till matchen. Robin vinner med 6-2, 6-7 (2-7), 6-4, 7-6 (7-2) på exakt 3,5 timma.
En kort resumé av matchen. I det första setet skaffar sig Robin en breakboll vid ställningen 2-1 och 30-40. Han tar chansen och 3-1. Han håller sedan sin serve fram till 5-2 och serve för spanjoren. Då bryter han igen och första set till svensken.
I det andra så tappar Robin sin serve för första gången i matchen, 1-2. I sitt nästa servegame har Robin 40-0 men tappar fyra raka, en breakboll. Han reder ut det, 2-3. Vid 4-5 servar Nadal för set. Då sliter Robin fram en breakboll som han tar, 5 lika. Ny breakboll emot i nästa servegame, som Robin räddar och vinner gamet. När Nadal sedan skall serva för att få fram ett tiebreak har Robin 15-30, med andra ord två bollar från set. Spanjoren räddar upp situationen och får fram ett avgörande i tiebreak. Nadal är stark. Han minibryter svensken tre gånger och går fram till 0-6 och sex stycken setbollar. Robin snyggar till siffrorna två gånger om men setet är förlorat. 2-7 i tiebreaket.
I det tredje så bryter Rboin Nadals serve och håller undan till setvinst, 6-4.
I fjärde så tappar Robin sin serve omgående till 0-2. Han replikerar omgående, får en breakboll och är tillbaka, 1-2. Båda spelarna håller sina servar fram till matchens andra tiebreak. Robin minibryter Nadals serve omgående, 1-0. Han tappar dock sin andra serve, 2-1. Då svarar han för ett ryck. Han tar spanjorens båda servar och håller båda sin egna. Han har nu 6-1 och fem matchbollar mot den spanska världsettan som aldrig(!) förlorat på Roland Garros. Nadal räddar en men på matchboll nummer två, efter en lång duell, så rusar Nadal på nät men kan inte hålla inne sin volley. Matchen är över. Publiken tror inte sina ögon. Det blir nästan helt tyst på läktarna. Robin är överlycklig. Vi ser en rad olika svenska tennishjältar på läktaren. Magnus Norman skriker, Thomas Johansson är till sig. Robban Lindstedt tror nog inte att det är sant. Robin och vi svenska tennisentusiaster är lyckliga och stolta!

I kvarten väntar nu tiondessedade, rankad som nummer elva, Nikolay Davydenko från Ryssland. Robin har vunnit tre av deras fem inbördes möten. Svensken har aldrig förlorat på grus mot ryssen. De har två möten båda i Mastersserien i Monte Carlo och båda vinst i skiljeset. Åren var 2006 och 2007.

Oj, vad detta är spännande. Robin är en hjälte!

Kommentarer
Postat av: Henke

Så grymt grymt grymt härligt! Fantastiskt att få ut all denna spelskicklighet, kyla och känsla i en och samma match! Grattis Robin!

2009-05-31 @ 22:23:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0