Vinci knäckte inte koden - Sverige utslaget

Andreas Vinciguerra förlorad knappt, mycket knappt mot Harel Levy. Förslustsiffrorna blev 4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-8 på drygt 3 timmar och 30 minuter.

I första set så har Vinic två breakbollar med en gång, men Levy servar då magnefikt. Han sätter sen två ess, 1-1. I nästa servegame kommer Vinci i underläge med 30-40. Israelen är bättre på att nyttja den möjligheten och bryter, 1-2. I det sjätte gamet har Vinci ytterligare en breakboll men han lyckas inte bryta denna gången heller. I det sjunde gamet har Levy 0-40 och tre breakbollar igen. Vinci räddar dom och får fram 3-4. Spelarna håller sedan sina servar och setet till Israel.
I andra setets femte game räddar Vinci tre breakbollar och vinner gamet. Vid 4 lika så tappar Vinci upp till 0-40. Han räddar alla tre breakbollar och ytterligare tre i samma game innan han kan ta hem gamet., 5-4. Levy servar sedan för att hålla liv i setet. Vinci skaffar sig en break- och setboll vid 30-40. Han tar tillvara på den på bästa sätt och alla cirka 200 stycken i publiken skriker. 1-1 i set.
Tredje set och tredje gamet så får Levy det viktiga breaket, detta i en sekvens i setet där Vinci är mest på gång.
Vinci har sedan tre breakbollar att bryta tillbaka i nästa game, men inte... Vid 3-5 och serve för Vinci har Levy en setboll. Svensken reder ut det. Det är dags för Levy att serva hem setet. Han går upp till 40-30 och tar tillvara på den setbollen och tredje är i hamn.

Uppförsbacken är brant för Vinciguerra. Han klättrar fortfarande. Vinci räddar en breakboll i setets första game. Stabila servar av båda fram till åttonde gamet och Levs serve. Vinci går upp till 30-40. Han bryter och kan serva hem setet. Han tar det blankt.
I första gamet har han en breakboll igen. Levy tar fram storsläggan och flyt, 0-1. I sjätte gamet så passerar Vinci en Levy vid nät som om han aldrig gjort annat. Han tar sedan hem gamet, 3 lika. Sjunde gamet och 30 lika lägger Levy en boll på baslinjen som Vinci lägger i nät. Vinci tar nästa, 40 lika. Levy avslutar dock med ett ess, 3-4.
Ett svängigt game blev det sen. Levy går upp till 30-40, Vinci svarar med tre sköna poäng och 4 lika. 30 lika i nästa servegame och en breakboll... Ett ess och en enkel ut och en passering senare ger oss 4-5.
Vinci tar nästa game blankt, 5-5. Vinci går fram till ännu en breakboll i nästa servegame, Levy räddar. Vinci skaffar sig en till... Levy lägger den på sidlinjen och lika igen. Två bra servar ger 5-6 til lsrael.
Vinci har sina chanser, men vågar inte nypa till. Han hamnar i underläge med 0-15, har gör 15 lika, enkel i nät, 15-30. Vinci på nät och ut av Levy, 30 lika. En forehand ut och matchboll för Israel. Vinci viker undan vid nät och matchbollen räddad. Vinci sliter till sig en poäng till och Vinci lägger nästa ut, lika igen. En kross och fördel för Sverige och Vinciguerra. Stabil serve och 6 lika. Vid 15 lika påstår Levy att en boll har studsat två gånger och bollen spelas om. Levy går upp till 40-15. Vinci vinner nästa poäng men sedan får han snedträff, 6-7.
30 lika i Vincis nästa servegame. Vinci slicar i nät och matchboll nummer 2 för Israel. Serve-volley räddar den. I nät igen av Vinci och matchboll nummer 3. Vinci får felräff och Sverige är utslaget ur World group.
Vinci lämnar hallen helt vansinnig.

Övriga DC-matcher i World group så är ställningen följande efter avslutad match med undantag för USA-Schweiz (följt av mitt tips):
Argentina - Holland 5-0 (4-1)

Tjeckien - Frankrike 3-2 (2-3)

USA - Schweiz 2-1. (4-1)

Kroatien - Chile 5-0 (4-1)

Rumänien - Ryssland 1-4 (2-3).

Tyskland - Österrike 3-2 (5-0)

Spanien - Serbien 4-1 (4-1)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0