Vinci tillbaka

Det har lottats idag inför helgens Davis Cupdrabbning mot Israel i Baltiska hallen i Malmö.

Imorgon inleder, klockan 15.00, Thomas Johansson, senaste ranking 178, mot Harel Levy, 241. Samtliga tre tidigare möten har Thompa vunnit, senast var i förra årets DC-match länderna emellan, även då under den första speldagen. Levy vann enkom 5 game den matchen. Johansson har inte tappat ett enda set mot Levy. Thomas DC-resultat i singelspelet är 16 vinster och 12 förluster. Levys siffror är 16-10
Efter det är det stor comeback. Andreas Vinciguerra är efter två års frånvaro från touren tillbaka. "Vincis" senaste ranking (1474) var i oktober 2007. Han möter Israels etta Dudi Sela, 63. "Vinci" har spelat 6 DC-matcher med lika många vinster com förluster. Senast han spelade var 2006 mot Brasilien på bortaplan och förlust mot Saretta. Sela har i sin tur DC-siffrorna 9-5.

Till lördagens dubbel är för Sveriges del Simon Aspelin och Robert Lindqvist anmälda. Motståndet står Amir Hadad och Andy Ram för. Robban är den mest lysande stjärnan av de fyra just nu. Hans dubbelfacit i DC är dock 0-2. En gång med Björkman mot Argentina i kvarten i fjor och mot just Israel också det 2007. Hans spelade då också med Aspelin och mötte ett mycket hett par i Erlich/Ram som precis hade vunnit Australian Open.
Simons DC-dubbelfacit är 2-6. De två segrarna kommer mot Brasilien 2006 och Ryssland 2001. Båda gångerna tillsammans med Björkman. Rams siffror är 11-4 i DC'n och Hadads dito är 2-1. Notera dock att detta har skett under många zonmatcher, som är serien under elitdivsionen.

På söndag så startar ettorna Johansson och Sela klockan 13.00. Thomas vann deras enda möte, även de i Davis Cup förra året, 3-0 i set. Märk väl att Thomas inte spelat en tävlingmatch sedan i oktober i fjor. Sela var senast för ett par veckor sedan i semifinal i Memphis, USA.
Efter det spelar tvåorna Vinciguerra mot Harel Levy. De har mötts två gånger och då under år 2001. Det är vinst båda gångerna för "Vinci".

Kaptenerna har till en timma före matchstart på sig att ändra laguttagning bland de fyra de har tagit ut.

Detta blir spännande! Vi återkommer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0