Thompa gör det - en bragd och 1-0

Han gör det! Thomas Johansson vann över Harel Levy 6-7 (3-7), 6-4, 7-5, 4-6, 8-6 efter knappa fyra timmar. Inte kunde man se på svensken att han inte spelat en tävlingmatch på ett halvår.
Första set var tveksamt och Thomas kan inte ta tillvara på en setboll. I andra och framåt spelar han och Levy som om de var bäst i världen. De cirka 200 stycken gästerna i Baltiska hallen och TV-tittarna får se en underbar DC-tennis. Den slutar genom att Thomas bryter fram till 7-6 i det femte och avgörande setet och håller sedan sin serve fram till matchvinst. Thomas och Sverige har 1-0.

Thompa börjar lysande genom att hålla sin egen serve blankt som han sedan följer upp med att bryta på första breakbollen fram till 2-0. Levy svarar med att bryta tillbaka omgående. Vid fyra lika så får vi uppleva ett mycket långt game. Johansson har 40-15 med israelen kämpar emot och får via två dubbelfel 40 lika. Får fram en breakboll som Thompa räddar med ett ess. Efter tre fördelsbollar som Thomas inte kan ta tillvara så skaffar sig Levy ännu en breakboll. Räddar även den. Men nästa breakboll kan inte svensken ordna upp och det är 4-5. Levy kan nu serva hem första set.
Johansson vill annat. Han går fram till 0-40 och tre breakbollar. Räddar en men sedan är breaket ett faktum.

Thomas servar sedan hem nästa game blankt. Levy servar och Thomas får fram en setboll vid 30-40. Passivt spel och ut av Thomas gör att Levy räddar den. Han kan sedan ta hem gamet. Tiebreaket som följer börjar illa. Thomas tappar sin första serve och även sin andra fram till 0-4. Levy har nu vunnit sju raka poäng. Efter reducering och minibreak har Thomas 2-4. Han tappar då på sin andra serve till 3-6. Johansson har sedan chansen på nästa poäng men tar den int, 3-7 och första set är borta.

I andra setets första game har Thomas breakboll gånger två men Levy håller undan. Han får sedan en breakboll emot sig men genom en boll på baslinjen håller han undan. I det femte gamet så skaffar sig Thomas tre breakbollar. Levy räddar en men sedan är andra sets första break ett faktum. Spelarna håller sedan sina servar fram till 5-4 och egen serve. Thomas går då fram till 40-15 och två setbollar. Då fegar han igen. Så illa så att Levy vänder och skaffar sig en breakboll. Thomas räddar den genom en strålande serve. Ett ess för honom fram till ny setboll. Den förvaltar han på bästa sätt och andra set till Thomas och Sverige.

I tredje börjar likadant som andra och Thomas skaffar sig två breakbollar. Han blir återigen rädd och Levy reder ut det. Vid 2-3 så hamnar Thompa i trångmål och kommer under med 2 breakbollar vid 15-40. Via ett ess och en välavvägd nätattack så reder även han ut detta och 3 lika. Vid ställningen 5 lika så servar Thompa gudomligt och gamet är blankt. Han får bara av farten fram 3 setbollar i Levys serve. Tar gamet blankt och även tredje setet till Sverige.

Fjärde set inleds med att Thompa har 30-15 i sin serve men gör då två enkla dubbelfel och Levy får en breakboll. Genom ett ess så räddar han den och 1 lika. Spelarna spelar nu mycket bra. Vid 4-5 och svensk serve går Thomas fram till 40-0. Via några fantastiska poäng går Levy upp till breakboll och därmed setboll. Han tar tillvara på den på sämsta sätt för svensk del och 4-6.

Avgörande set är tätt, tätt, tätt. Thompa hamnar i underläge vid ställningen 1-2. Först går han från 30-0 till 30-40 som Thomas räddar med minsta möjliga marginal. Andra breakbollen emot genom ännu ett ess och två lika. I det sjunde gamet så går Thomas fram till 0-30 i Levys serve men genom två enkla misstag kommer israelen tillbaka och vinner gamet, 3-4. Bra servande av svensken leder fram till 4 lika. Levy får sedan 40-0 i egen serve. Thompa kommer igen upp till 40-30, men där är det stopp. 4-5. Thomas svarar med ett blankt servegame. 5-5.
Levy gör 5-6. Svensken hamnar sedan i underäge med 15-30 men med tre bra servar går han fram till 6 lika. Inget tiebreak utan serve för Levy. Thomas vinner första poäng, han vinner andra poängen, det blir pingpongbollning och Thomas vinner den, 0-40 och tre breakbollar. En magnifik passering och det är break, 7-6. Thomas till serve för match. Thompa vinner första bollen och Levy andra. Svensken fram till 30-15 genom en nätattack. Förstaserven tätt utanför. Thomas passerar en framrusande Levy och 40-15 och två matchbollar. Han servar tätt och VINNER. Thomas har gjort en bragd! Sverige har 1-0 - underbart!

Nu är det dags för Vinci mot Israels ett Sela.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0