Vinci föll men är tillbaka med besked

Andreas Vinciguerra föll mycket knappt med 6-4, 3-6, 6-3, 3-6, 9-11 mot Dudi Sela efter knappa fyra timmar.
Inte kunde man tro att Vinciguerra inte spelat på över tre år...

VInci började började i ett härligt tempo och utan respekt mot Israels etta. Han bryter fram till 3-2. Tappar dock omgående till 3 lika. Då kontrar Vinci igen och går fram till 4-3. Han håller undan och tar hem första set. Svensken spelar mycket övertygande och spelar ibland ut Sela.
I andra kommer dock Sela igång. Han bryter och går fram till 0-2. Sela får ytterligare breakbollar som Vinci reder ut. Svensken har sedan en breakboll utan att kunna tillvara den. Spelarna håller sina servar och setet är förlorat.
I det tredje så fortsätter den comebackande svensken att spela på sitt egna spel. Sela är mycket konfunderad. Vinci bryter fram til 3-1. Tappar dock tillbaka det vunna gamet till 4-3. Svarar då med att bryta omgående och vinna sin egna serve och det står 2-1 till svensken.
Sela kommer starkt tillbaka och skaffar sig breakbollar gång på gång i fjärde set. Till slut så bryter han Vinci inte bara en gång utan två, 1-5. Svensken reducerar siffrorna men tappar setet.
Vinci inleder det femte och avgörande setet briljant. Vinner första gamet blankt. Han har sedan två breakbollar fram till 2-0. Sela visar då mästarklass och vände på steken, 1-1. Vinci går upp till 40-15, Sela kommer igen men svensken avslutar med en läcker undanläggning, 2-1. Båda spelarna fortsätter att hålla sina servar fram till det ack så viktiga sjunde gamet och serve för svensken. Han har greppet i gamet men släpper upp Sela till 30-40. Han servar och halkar till och blir passerad. Breaket är ett faktum, 3-4. Vid 4-5 så är det dags för Sela att serva hem matchen.
Israelen får 15-0, Vinci kvitterar, har kommandot i nästa boll men slår i nät, Vinci kvittera igen (30 lika) och Vinci slår en enkel poäng ut. Matchboll för Israel. Med en skön diagonal hård boll kvitterar Vinci till 40 lika. Sela försöker göra "en fuling" och börja springa mot nätet som segern är i hamn, men dommarna är orubbliga. På nästa poäng så är det spänt men svensken vinner och får fram en breakboll. Då slår Sela ett ess, lika igen. Vinci förflyttar Sela från hörn till hörn, ny breakboll. Skåningen Vinciguerra lobbar och Sela slår ut. Han gör det, 5 lika.
Vinci servar och spelar magnifik tennis, Sela likaså. Vinci går fram till 40-15. Tappar en men servar sedan fantastiskt och han leder i matchen igen, 6-5.
Sela får 30-0, reducerar och kvittera, är nu två bollar från match. Två starka servar, 6 lika. Vinci fortsätter sedan lika stabilt och går fram till 40-15 och avgöra med ytterligare en finfin serve, 7-6.Sela kvitterar, 7 lika.
Andreas håller sin serve enkelt, 8-7. Sela går upp till 40-15, Vinci roffar åt sig två poäng, 40 lika. Sela visar då vad skåpet skall stå och 8 lika. Vinci skaffar sig 40-30, Sela vinner en poäng, Vinci två och 9-8.
Mannen från Israel fortsätter att ånga på och 9 lika. Vid 30 lika gör Vinci dubbelfel och sedan en enkel poäng i nät och brytet är ett faktum, 9-10. En del av Israels lag springer omkring runt planen och stör. Varken huvudomaren eller någon annan reagerar, svagt. Sela kan återigen serva hem matchen. Han vinner första poängen, Vinci kvitterar och vinner en poäng och Sela kvitterar, 30 lika. Skall det blir matchboll eller breakboll? Enkelt misstag och det är matchboll nummer två (den första var i tionde gamet). Vinci slår en backhand ut och det är utjämnat i matcher, 1-1.

Vinci är tillbaka även om han ikväll inte riktigt räckte till mot Sela. Det lovar dock gott inför söndagens eventuellt femte och avgörande singel mellan Vinci och Levy.


Övriga matcher i första omgången efter första dagens två singlar, nedan (följt av mitt tips):
Argentina - Holland 2-0 (4-1)

Tjeckien - Frankrike 1-1 (2-3)

USA - Schweiz 0-1. Andra matchen strax igång. (4-1)

Kroatien - Chile 2-0 (4-1)

Rumänien - Ryssland 0-2 (2-3)

Tyskland - Österrike 1-1 (5-0)

Spanien - Serbien dagens första två singelmatcher är uppskjuten för att arenan har blåst sönder. Återupptas imorgon (4-1)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0