Dubbeln i hamn och 2-1 till Sverige

Sverige tog hem dubbeln i DC'n mot Israel. Simon Aspelin och Robert Lindqvist vann över Amir Hadad och Andy Ram med 6-4, 1-6. 7-6 (7-3), 6-4 på drygt två och en halv timma. Det var en mycket tätt match med nerverna utanpå.

I Rams första servegame går Aspelin/Lindqvist från 40-15 till breakboll. Simon slår enkelt i nät på andraserven. Ny brekaboll till Sverige genom att Robban slår en rak otagbar passering i korridoren. Breaket är sedan i hamn och 1-0. Robban håller sedan sin serve och 2-0. Spelarna höll sedan sina servar setet ut och därmed första till Sverige.
Vilka passeringar Robban gjorde genom hans raka backhand och till det stabilt servande. Underbart att se! Han var den klart bäste spelaren under första set.

I Simons första servegame hamnar han och Robban i underläge med 15-40, 2 breakbollar. De tappar den första och Israels första break är ett faktum, 0-2. Han har sedan 40-0 i sitt nästa servegame men Ram/Hadad går upp till lika och sedan till ännu en breakboll. Svenskarna har gått ner sig och 1-5. Även Hadad har börjat få igång kroppen och har läskiga returer. Sverige får två breakbollar i Rams nästa servegame utan att lyckas. De vänder även på det och andra set är förlorat, 1-6.

Tredje set börjar bättre. Robban håller sin serve, så även de övriga tre spelarna. Vi får gå fram till det tionde gamet och serve för Ram. Sverige skaffar sig då en setboll vid 30-40. En enkel boll i nät av Robban gör att den är borta och Israel kvitterar, 5 lika. Av bara farten går Israel fram till en breakboll i nästa serve av Simon. Ett ess följer på det men de får ännu en breakboll. Bra serve, en stabil Robban och Ram/Hadad som springer ihop och poängen vunnen. Hadad gör sedan en konstlobb och tredje breakbollen är där. Simon tar då fram "storsläggan" och lika igen. Briljant spel av Robban och Simon vid nät två gånger om ger 6-5. Hadad server mycket bra och tar tredje set till tiebreak. Ett dubbelfel av Hadad på den sjunde bollen ger svenskt minibreak fram till 4-3. En förflyttning av Simon vid nät och ett ess ger tre setbollar till Sverige. Första i nät av Simon. Hadad lägger sedan en enkel boll i nät och tredje set till Simon/Robban. Puh är ordet!

Andy Ram hamnar i trångmål sitt första servegame i fjärde set. Svenskarna går fram till 15-40. Han börjar då serva mycket bra och får fram en fördelsboll. Simon/Robban kommer igen och får en ny breakboll. Ram/Hadad biter ihop och reder ut stormen, 1-2. Svenskarna har spelat upp sig och hugger i Ram och Hadads serve gång på gång utan att komma åt riktigt. Men i det sjunde gamet skaffar sig Sverige åter igen två breakbollar i Rams serve. På en andraserve så kommer då äntligen brytet, 4-3. Robban forsätter serva som han gjort i hela matchen, 5-3. Hadad håller sedan sin serve enkelt, 5-4. Simon har nu chansen att serva hem matchen till Sverige.
Han börjar att serva mitt på Hadad, 15-0. Magnifik retur av Ram mitt på sidlinjen, 15 lika. Nätduell och två bollar från match, 30-15. Stabil serve och ut av Ram. Två matchbollar för Simon/Robban. Tät duell vid nät och ut av Simon, 40-30. Bra serve av Simon men en retur av Ram på sidlinjen igen och lika. En hård duell som vi vinner med en stor portion tur och ny matchboll. En läcker undanläggning vid nät av Robban gör att segern är i hamn.
Robbans serve och att båda de svenska spelarna spelade upp sig efter andra setets lågvattenmärke gjorde att vi kunde ta hem denna kamp.
Vi leder nu med 2-1 inför morgondagens singlar.

Det råder ett "kaos" utanför Baltiska. Stenar kastades och rökbomber smälldes av. Mycket tråkigt att konstatera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0