Nu blir det kval i september

För första gången har Sverige tappat en ledning med 2-1 i Davis Cup och vi är, som bekant, utslagna ur World group. Detta innebär att vi kommer att få spela play-off den 18-20 september. Sverige dalar från plats 5 till 7 på ITF's senaste ranking. Vi kommer dock att seedas vilket i sig innebär att vi inte kan komma att möta de sju andra seedade lagen. Tio lag är, som Sverige, klara för play-off.

Har gått igenom de lagen med rankning numera och om det blir hemma/borta, eller lotten som får avgöra vart vår play-offmatch i september skall spelas:

Holland 21 - hemma
Franrike 12 - kommer att seedas
Schweiz 14 - seedas
Chile 18 - seedas om Australien förlorar mot Indien, annars hemma
Rumänien 17 - seedas
Österrike 16 - seedas
Serbien 13 - seedas
Italien 25 - hemma
Ukraina 28 - lotten avgör
Belgien 15 - seedas

Övriga fem lag kommer vi att få reda på efter diverse matcher spelats den 8-10 maj. Därefter kommer den ranking som gäller och sedan skall det lottas.
De land som vinner följande matcher kommer det också att kunna bli. Även här har jag tagit med nuvarande rankning samt om det blir hemma/borta. Dessa är matcherna:
Colombia (29 lotten) - Brasilien (24 hemma)
Peru (23 lotten) - Ecuador (30 borta)
Indien (19 hemma) - Australien (10 - seedas vid vinst)
Uzbekistan (27 lotten) - Japan (22 hemma)
Sydafrika (34 borta) - Vitryssland (32 hemma)

Det år många frågetecken som skall bli till utropstecken innan det är dags för kvalificeringsomgågen ovan i maj och sedan lottningen. Det kommer en kompletterande lottning, med mindre justeringar, måndag 11 maj alt tisdag 12 maj. Lottningen kommer sedan att ske samma tisdag alt dagen efter, onsdagen den 13 maj.

Kan dock med säkerhet lova att Den Svenska DC-bloggen återkommer i ämnet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0