Indian Wells är det som gäller

Det är dags för årets första ATP World Tour Masters som avgörs över tio dagar. Först ut är BNP Paribas Open i Indian Wells, USA.

Det har inte börjat så bra ur svensk synvinkel. Robin Söderling spelade dubbel tillsammans med tysken Rainer Schuettler. De föll mot Gonzalez/Robredo med 3-6, 1-6.
Inte gick det bättre, som ende svensk, i singel. Som seedad nummer 25 hoppade han över omgång ett och ställdes mot Nicolas Lapentti i den andra omgången. Robin föll med siffrorna 4-6, 6-7 (7-9). Robin hade sina chanser. Det svängde fram och tillbaka. Robin tog bara tillvara på en av sex breakbollarar. Han tappade serven två gånger på tio försök för Lapentti.
Det är bara att hoppas att Söderling kan komma tillbaka i gammalt gott slag inom en snar framtid. Vi får se hur den skada han haft i hälsenan påverkar honom framöver.

Simon Aspelin har slutat att spela tillsammans med tjecken Vizner efter en, minst sagt, jobbig start av 2009. I Indian Wells så spelade han istället med britten Jamie Murray. Deras samarbete började inte heller så lovande. 5-7, 4-6 mot det argentinska paret Del Potro/Nalbandian innebär att första försöket är över.

Enda kvarvarande svensk är nu Robert Robban Lindstedt. Han lirar, som vanligt detta år, tillsammans med tjecken Martin Damm. De möter i första omgången senare ikväll Max Mirnyi och Andy Ram. En viss herr Ram som Robban slog för drygt en vecka sedan i DC-matchen i Malmö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0