Bra känsla

Ett par timmar till har passerat sedan DC-lottningen i Malmö. Känslan är bra. Wilander pratar om att Sverige är knappa favoriter, han har en bra känsla. Thompa börjar mot Levy och sedan följer Vinci upp mot Sela.
Klockan 15 imorgon är det TV8 med kommentatorerna Fidde Rosengren och Jonas Bjösse Björkman som gäller för de flesta av oss svenska tennisfans. Till det kommer det att finnas cirka 400 specialinbjudna gäster på läktarna. Får se hur det kommer att vara och vilken stämning de kan bidra med.

Det spelas ytterligare sju stycken matcher i den första omgången av World group. Jag ger mig på att tippa hur det kommer att gå:
Argentina - Holland
På det röda gruset i Buenos Aires vinner argentinarna även utan skadade Nalbandian (rankad som nummer 14) och Del Potro (7). Chela och Monaco vinner enkelt över Huta Galung och De Bakker. Avgjort efter lördagens dubbel. 4-1.

Tjeckien - Frankrike
I Ostrava på Carpet tar Berdych och Stepanek emot fransmännen Simon och Tsonga. En knapp fördel till Frankrike tack vare deras något starkare dubbelpar. Dock kan Stepaneks storform med finalplats i Mempis för ett par veckor sedan. Berdych har i år varit starkast som dubbelspelare, så troligtivs kommer han spela tillsammans med Hernych på lördag. Frankrike till kvarten med 2-3.

USA - Schweiz
Samma gamla vanliga amerikaner (Roddick, Blake och bröderna Bryans) mot ett Schweiz utan Federer är chanslösa. Om Wawrinka vinner första matchen över Blake så lever det fram till på söndag, annars avgjort efter dubbeln. Tror 4-1.

Kroatien - Chile
På det hårda inomhusgolvet kommer Cilic och Ancic ta hand om både singel och dubbel och sopa banan av chilenarna. Kroaterna har vunnit alla utom en hemmamatch under 2000-talet, 9 vunna av 10. Avgjort efter bara två dagar. 4-1.

Rumänien - Ryssland
Trots bortaplan vinner ryssarna anförda av Safin, Youzhny och Tursunov. 2-3.

Tyskland - Österrike
Av fyra DC-matcher länderna emellan har tyskarna vunnit samtliga. Så även denna gång. Schuettler och Kohlschreiber tar hand om singlarna och Kas/Kiefer om dubbel. Mot det sätter österrikarna Koubek och Melzer i singel och den sistnämnde tillsammans med Knowle. Tippar 5-0.

Spanien - Serbien
Vi pratar grus utomhus i Benidorm. Första matchen är Ferrer mot Djokovic. Vinner serben den kan det bli en fight och inte är troligtvis drabbningen över. Andra matchen spelas mellan världettan Nadal och Tipsarevic. Intressant att se sen om Nadal hoppar in i lördagens dubbel - här styr hur det har gått under fredagen. Om matchen fortfarande lever kan söndagens första singelmatch mellan Nadal och Djokovic bli en klassiker. Tänk om det blir en femte avgörande mellan Ferrer och Tipsarevic. Tippar med tanke på hemmaplan, självförtroende efter fjorlårets finalbragd över Argentina och grus som underlag 4-1 till spanjorerna.

Utöver det sätter jag min heder på en svensk seger. Tippar att Thompa vinner sina två singlar och Vinci en. Det blir med andra ord kvartsfinal mot Ryssland på hemmaplan i juli.
Övriga kvartsfinaler blir Frankrike - Argentina, Kroatien - USA och Spanien - Tyskland.

Skall bli intressant att se hur många matcher jag sätter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0