Wimbledon är störst och bäst

The Championships, Wimbledon har börjat. Även detta år har jag haft äran att få vara med om denna upplevesle. Ett strålande väder, mycket bra matcher, en Center Court som visar hur en Center Court skall se ut och ett Wim som är så där bra som det alltid har varit. Det är en njutning att vara på plats, en sådan njutning.
The All England Lawn Tennis and Croquet Club gör det även 2009.

Vårt stora svenska hopp, trettondeseddade Robin Söderling vann sin första match mot Gilles Muller från Luxemburg med siffrorna 6-7 (4-7), 7-5, 6-1, 6-2 på dryga två timmar.
I det första setet så följdes spelarna fram till tiebreaket. Där segades sig Muller fram till en 4-7-seger.
I andra så följs spelarna åt till det tolfte (6-5) gamet och serve för Muller. Robin går då fram till 0-40 och tre break- och setbollar. Detta är hans första breakboll på hela matchen. Söderling tar till vara på den första, 7-5. Tredje set inleds med att Robin hamnar i underläge i sitt egna servegame med 30-40. Svensken reder ut det och passar av bara farten på att bryta fram till 2-0. Sedan är det boll mot ett mål. Han bryter fram till 5-1 och håller serven till setvinst. Fjärde set inleds om än sämre än tredje. Robin börjat med att hamna under, denna gång med 0-40. Han reder ut det och bryter Muller fram till 2-1. Nytt bryt till 5-2 och sedan servade han hem matchen, 6-2.

I andra omgången väntar Marcel Granollers, rankad 111, från Spanien. De möttes i Rom tidigare i år. Då vann Robin i två raka set.

I dubbelturneringen vann Simon Aspelin/Paul Hanley över italienarna Fognini/Starace med 6-1, 6-4, 5-7, 6-4.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0