Thompa slutar

Som många av oss tenniskännare har haft på känn under en längre tid så meddelade Thomas Johansson, 34 år ung, idag att han lägger racket på hyllan. Det är hans sista fotskada som fick honom att ta det sista beslutet. Hans ranking slutade på plats 188. Som bästa var han rankad som nummer 7, i juni 2002. I dubbel kom han upp till plats 51, i juli 06.

Hans sista framträdande blev i mars månad och kvalet till ATP Masters i Miami. Han föll då i avgörande set mot italienaren Cipolla. Hans sista framträdande i DC-sammanhang var i och med matchen mot Israel inför tomma läktare i Malmö i våras. Han vann sin första singel mot Levy men förorade mot Sela. Båda singelfighter var över fem set.

Hans DC-facit i övrigt är på 30 singlar blev det 17 vinster. I dubbel 4 matcher - 1 vinst. Debuten skedde 1998 i Kungliga Tennishallen i semifinalen mot Spanien och vinst i tre raka mot Moya.
Fler fina singelvinster som kan nämnas är mot Kafelnikov över fem set i kvarten 2001 i Baltiska Hallen. En annan är mot Rafter i semifinalen på bortaplan samma år. Till detta också segern över Grosjean i första omgången 2005 och Nalbandian i kvarten 2007.
Vid två (Tjeckien 2002 och Storbritanien året efter) tillfällen vann han den femte och avgörande matchen.
Enda dubbelvinsten kom i kvarten i Svenska Mässan i Göteborg mot Argentina (Nalbandian/Canas) 2007, tillsammans med Björkman. En match som sent kommer att glömmas.

Minns med rysning hans uppvisning i Melbourne 2002. Björkman avvärjdes i kvarten, tjecken Novak i semin (efter att ha legat under med 1-2 i set) och finalvinsten över Marat Safin (efter att ha tappat första set). Det blev många långa januarinätter framför TV'n det året.

Det som nu gäller är som sportchef i Catella Swedish Open, Båstad. Han säger också til Radiosporten att han vill ge mer tillbaka till svensk tennis. Vem vet vart han dyker upp härnäst. Skulle vara intressant att se Thomas på ett eller annat sätt runt det svenska DC-laget i framtiden?!

Den Svenska DC-bloggen tackar Thomas för alla de underbara stunder han gett oss och önskar honom lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0