Magsjuk Söderling servade sig till åttondelen

Robin Söderling har slagit sitt personbästa i gräset i Wimbledon genom att nu vara klar för åttondelsfinal. Han servande idag imponerande. Annars så såg Robin inte ut att må alls bra på bana 3. Han tog in doktorn ett flertal gånger och tog sig åt magen och såg allmänt trött och passiv ut.

Segersiffrorna mot spanjoren Nicolas Almagro skrevs till 7-6 (9-7), 6-4, 6-4 på knappt två timmar. 

I det första setet så höll spelarna jämna steg hela tiden. Robin hade en breakchans i det åttonde gamet men kunde inte ta den. Han servade fyra stycken blankgame av sex och spelade fram till 5-1 i tiebreaket en felfri tennis. Då minibröt spanjoren honom två gånger om och servade sedan sig fram till en setboll. Robin kom igen genom att en boll flög ut tätt, tätt utanför baslinjen. Robin skaffar sig sedan en egen setboll vid 7-6 men lägger den i nät. Almagro gör sedan ett dubbelfel och Söderling har nu egen serve och ny setboll. En bra serve räcker och setet är hemma. 

I det sjunde gamet i andra set skaffar sig Robin två breakbollar vid 15-40 i spanjorens serve. Ett ess räddar den första men en boll i nät ger brytet. Robin håller undan och serven är åter på plats och setet är hemma.
Efter det andra setet ber Robin hjälp från läkare. Han tar sig åt magen. Han ser svag och orkeslös ut.

Men svensken ger sig inte. Det tredje setet inleds med två nya breakbollar för Robin. Almagro räddar båda och tar hem gamet. I början av setet så fungerar inte serven lika bra, men Robin håller undan utan att komma i något problem i egen serve. I det sjunde gamet, igen, kommer så chansen. Han skaffar sig en breakboll, 30-40. Den tar han tillvara på. I nästa servegame kommer Robin i underläge med 0-30. Genom tre(!) ess tar han sig tillbaka och gör 5-3. Almagro håller sin serve och Robin kan serva hem matchen. Han tappar första poängen men håller sedan lätt fram till set- och matchnvinst.
Efter två gånger (2003 och 2007) med utgång från Wimbledon i tredje omgången är Robin nu framme i sitt livs första åttondelsfinal.

På måndag är det dags att ta sig an självaste Roger Federer, Scheweiz. Deras inbördes statisitk är 0-10. Robin har enkom vunnit ett enda set på dessa tio möten... Den setvinsten kom dock på gräs, 2005 i Halle. De möttes även i Wimbledon fjor, då i den andra omgången Robin föll med 3-6, 4-6 6-7 (3-7).
Vem vet, kan det nu vara dags för elfte gången gillt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0