Söderlings succé den bara fortsätter...

Robin Söderling han bara fortsätter och fortsätter. Spelet sitter och han trivs så utomordentligt bra på Roland Garros. Han får ut matximalt av sitt spel. Tränaren Magnus Norman han har verkligen lyckats med sin adept. Norman vet vad som krävs och har med stor skicklighet förmedlat detta till Robin. Nu är det semfinal i Franska Öppna för Robin Söderling - smaka på dom orden!

I dagens kvartsfinal så sopade han banan av tiondessedade, rankad som nummer elva, Nikolay Davydenko från Ryssland. Segern skrevs i tre raka till 6-1, 6-3, 6-1. Detta var Robins fjärde, av sex, vinster över ryssen. Till detta den tredje, av tre möjliga, på grus. 

I det första set så hamnar Robin i underläge redan i sitt första servegame. Två breakbollar emot men han räddar båda och tar sedan av bara farten hem gamet. Detta var det enda servegame under hela matchen som Robin släppte upp ryssen till breakchans. I matchens andra servegame bryter Robin ryssen. Han gör likadant i ryssens andra servegame. Håller sin serve stabilt och inom loppet av 23 minuter har Robin spelat sig fram till tre setbollar och egen serve. Han tar gamet blankt och setet med ofattbara 6-1.
Det andra setet blir jämnare. I det femte gamet och serve för Davydenko har Robin tre breakbollar i olika omgångar och lika många fördelsbollar innan ryssen kan ta hem gamet. Robin hamnar sedan i underläge med 0-30 i sitt nästa servegame, men han vänder det, 3 lika. Svensken går sedan fram till 15-40 och två nya breakbollar. Han tar den första och brytet är hemma, 4-3. Genom en boll på linjen håller Robin sedan sin serve fram till 5-3.
Ryssen hamnar sedan i svårigheter igen. Robin går fram till 15-40 och två setbollar. Robin missar en men tar den andra när Davydenko slår precis ut och andra set till svensken, 6-3. 48 minuter tog detta set.
I det tredje setet och fjärde gamet så skaffar sig Robin en breakboll, bla genom två dubbelfel från ryssen. Returen från svenskens rack är på linjen och breaket är et faktum, 3-1. Ryssen hamnar återigen i svårigheter i sitt nästa servegame. Robin har 15-40 och två nya breakbollar. Davydenko räddar båda. Dock så skaffar sig Robin ytterligare en. På den får han till en nätrullare och en boll på linjen som ger 5-1 och egen serve.
Säkerheten själv ger 40-0 och tre matchbollar till Robin. Den första kan han inte ta tillvara utan den går tätt utanför baslinjen. På den andra matchbollen så slår Robin ett serveess. Semifinalplatsen är säkrad!

I semin väntar tolfteseedade Fernando Gonzalez från Chile. Gonzalez har Robin mött sju gånger och förlorat fyra av dom. Anmärkningsvärt är att han vann de första tre matcherna och har således förlorat de fyra sista. De har mötts två gånger på grus, 2007 i World Team Cup i Düsseldorf och 2006 i Monte Carlo, och båda gångerna har chilenaren vunnit.

Med största säkerhet så blir det semifinal på fredag klockan 13.00.

Robin har som bäst varit rankad som nummer 15, i februari år, kommer med största säkerhet, förbättras efter denna veckan. Det skall bli mycket intressant att se hur långt det kan bära...?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0