Söderling vände 1-4 till vinst - ännu en bragd

Det var en sluggarfest av sällan skådat slag i Paris, Roland Garros och på bana Phillipe Chatrier. Det var en semifinalkamp mellan det svenska hoppet Robin Söderling och det chilenska diton Fernando Gonzalez.
Båda spelarna gjorde sin första semifinal i Grand Slamsammanhang. O vilken fest det blev...

Det slutade med 6-3, 7-5, 5-7, 4-6, 6-4 efter knappa 3,5 timmar. Robin är en hjälte! Han hade 2-0 i set, tappade till 2-2 och 1-4 i game. Han låg också under med 15-30 i egen serve... Sedan vände det.

I det första setet så kommer Robin i underläge med en gång. Gonzalez bryter fram till 1-2. Robin kommer igen omgående och bryter tillbaka och igen, 4-2. Spelarna håller var sitt servegame. Robin kan sedan serva hem det. Det gör han också och första till Sverige.
I det andra skaffar sig Robin en breakboll i det första setvegamet. Chilenaren räddar den och vinner gamet genom mycket bra servande, 0-1. Vid 4 lika och serve för Gonzalez så får Robin i breakboll vid 30-40. Han räddar den och ytterligare två i det gamet, 4-5. I nästa servegame så kommer Robin i underläge och en breakboll, tillika en setboll, emot. Han slår då ett ess... Han reder ut det , 5 lika. Gonzalez servar sedan och Robin går fram till 0-40. Gonzalez räddar alla tre. Robin får en ny chans och tar den, brytet är ett faktum, 6-5. Svensken kan då serva hem setet. Han hamnar i underläge med 0-30. Vinner sedan fyra raka poäng och setet är hemma.
Chilenaren ger sig inte. Han fortsätter att kämpa på och serven sitter bättre och bättre. Vid 2 lika i tredje set skaffar sig Robin en breakboll. Två ess senare och 2-3 dock. Båda spelarna håller sina servar fram till 5-6 och serve för svensken. Robin gör då ett s.k. "sketgame" och setet är hastigt och mindre lustigt, borta. Robin ser något stel ut, vilket oroar.
Fjärde set inleds som det andra. Robin skaffar sig först en breakboll, men missar den. Skaffar sig en ny, men missar efter bländande spel från båda. Gonzalez håller serven. Spelarna håller sina servar relativt enkelt fram till 4-5 och serve för svensken. Robin får 15-0, gör sedan sitt första dubbelfel i matchen... Hamnar i underläge med 15-30, kommer igen 30 lika. Gör sedan en dålig poäng och setboll vid 30-40. En boll som är knappt ute och setet är borta.
Avgörande set inleds med att Gonzalez håller sin serve och bryter Robins, 0-2. Han har sedan 0-3 och 1-4. Sedan händer någonting. Vid 2-4 går Robin fram till 15-40 och två chanser att bryta tillbaka. En magnifik retur och brytet är där, 3-4. Robin servar nu och spelar som en helt ny Robin. Benen är mjuka igen.... Han håller sin serve blankt till 4 lika. Gonzalez kommer sedan i underläge med 15-30. Kommer ikapp, 30 lika. Robin returnerar som en kung och skaffar sig en breakchans, 30-40 och kan få serva om matchen. Robin blir försiktig och slår i nät, 40 lika. Diskussion om nästa poäng men ut och ny breakchans. Serveess och lika. Ny breakchans och den tar han, 5-4.
Robin servar nu för en final på Roland Garros 2009.
Det står "Serving for match" på TV-rutan. Tror knappt mina ögon.
Nätrullare av Gonzalez men över på rätt sida, 15-0. Robin på nät och lätt rak lägg på nät, 30-0. Två bollar från match... Förstaserven i nät. Andraserven på linjen. Robin kliver runt och tar poängen, 30-15...
Serve i krysset är följer upp det med stenhård vålley, 40-15 och två matchbollar till svensken. Nätserve och serve igen,. Serve tätt utanför. Han sluggar ner bollen och Gonzalez har inte en chans. Vi har en ny finalist från Sverige. Robin Söderlinhar gjort det igen. Vilken man, vilket psyke! Han har gjort det igen! Robin är en hjälte. Sverige har en ny bragdman. Jag gråter...
Efter 3 timmar och 28 minutersbragd är ett faktum. Coachen Magnus Norman var i final år 2000. Skall nu Robin gå ett steg till.

Strax börjar den andra semin. Del Potro möter Federer. I inbördes möten har Robin 1 lika mot Del Potro. Vinst till Robin 2007 i DC-kvartsfinalen i Svenska Mässan i Göteborg (3-0 i set). I Auckland i januari i år vann argentinaren i två raka.
Mot Federer, som har 21 stycken Grand Slamsemifinaler i följd, har Robin inte vunnit en enda match på nio(!) försök. Robin har inte vunnit ett enda set mot världstvåan. Minns deras senaste möte, i Madrid för någon månad sedan, då Robin spelar bländande tennis och förlorar med 1-6, 5-7.
Vi får se vem det blir...?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0