Robin gjorde sitt bästa

Det är färdigspelat för Robin Söderling i Wimbledon för detta år. Åttondelsfinalen mot Roger Federer slutade med förlustsiffrorna 4-6, 6-7 (5-7), 6-7 (5-7) på knappa två timmar. 
Den trettondeseedade svensken spelade i stort sett felfritt ändå hade han inte mycket att sätta emot mot denna fenomenala man från Schweiz. Robin vann 91% av bollarna då förstaserven satt, han vann 97 av 200 poäng, han var oftare än på länge ofta på nät (33 gånger!) och spelade varierat matchen igenom. Statistiken visar att Federer gjorde 8 egna misstag på hela matchen och gjorde ett par fantastiska poäng, framför allt i de båda tiebreaken.

I det första setet så följdes spelarna åt fram till 4 lika och serve för Robin. Svensken hade enkom tappat tre poäng på de fyra tidigare servegamen. I detta game så får Federer en breakboll vid 30-40. Robin räddar den, gör ett dubbelfel men räddar även den breakbollen. På den tredje breakbollen så vinner Roger en nätrullare och breaket är där. Schweizaren kan sedan serva hem setet och gör det.

Söderling fortsätter sedan att serva gudomligt. I det andra setets vid egna servegame innan tiebreaket tappar han bara tre poäng. En skuren backhand av Federer och tätt utanför av Robin ger schweizaren ett minibryt i detta tiebreak. Robin minibryter tillbaka till 5 lika. Federer servar sedan fram till setboll. En enkel poäng ut ger efter det Federer setet.

Åtta raka och enkla servegame i det tredje setet ger oss 4 lika. Då kommer chansen för Robin. Han får en breakboll vid 30-40. En kickad serve gör ställningen till lika. En stoppboll av Robin ger en ny breakboll. Då höjer sig Federer igen och serven sitter och gamet hemma. Även detta setet leder till tiebreak.
Väl där minibryter Robin schweizarens serve till 3-2. Federer bryter sedan tillbaka omgående. Robin minibryter igen fram till 5-4 och två egna servar. Han kan nu serva hem det tredje setet. Robin tappar då båda(!) sina servar, varav den andra genom ett dubbefel, och matchboll för Roger Federer. Serve för Roger och ut av Söderling. Matchen är slut och Federer har nu 0-11 mot Söderling.

Årets Wimbledon och en åttondel för Söderling är väl godkänt. Han har för andra gången i sin karriär gått till den fjärde omgången i en Grand Slam. Tänk också på att Robin varit förkyld och magsjuk i veckan.

Exakt samtidigt som Robin föll så förlorade också femtondeseedade Robban Lindstedt/Martin Damm mot amerikanarna James Blake/Mardy Fish med 3-6, 6-7 (4-7), 7-6 (7-4), 4-6.
Robban & Co hade 0-40 och tre setbollar vid 6-5 i det andra setet och ett minibryt upp men tappade det i tiebreak. Det känns som om det var där som de tappade greppet om denna åttondel.

Nu har vi bara Simon Aspelin kvar i turneringen. Han spelar tillsammans med Paul Hanley senare i eftermiddag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0