Grand Slamspöket bara fortsätter

Siste svensk i singelspelet i Australian Open i Melbourne är utslagen. Robin Söderling hade första set och 4-0 i andra set i andra omgången mot Marcos Baghdatis från Cypern men det räckte inte. Siffrorna skrevs till 7-5, 5-7, 3-6, 3-6 på knappa tre timmar. Två vunna breakbollar mot en tappad i första set gav setvinst. I andra så dubbelbröt han fram till 4-0. Robin hade sedan chansen att gå fram till 5-1 i egen serve. Baghdatis kämpade dock emot och kom och mer in i matchen. Han bröt fram till 2-4 och sedan till 4-5. Vid 5-6 och serve för svensken får Baghdatis två setbollar som han nyttjar på bästa set och andra set är förlorat. Det är här han "förlorar matchen"och vändningen är ett faktum.
Tredje börjar lika illa. Robin tappar omgående fram till 0-2. Han rycker dock upp sig och bryter tillbaka till 1-2. Men cyprioten hade bestämt sig och bryter igen omgående. Båda spelarna håller sedan sina servar. Vid 2-5 så skaffar sig Baghdatis en setboll som Robin räddar. I nästföljande game så server dock Baghdatis hem setet.
I fjärde så har Robin ett par breakbollar fram till 2-0 men han lyckas inte heller här att förvalta dem. Cyprioten bryter dock Robins serve fram till 2-3 och sedan till set- och matchvinst, 3-6.

Det här med Grand Slam är inte Söderlings melodi. Han har inte en enda gång under sin karriär lyckats att komma förbi tredje omgången. Denna gång stannade han ännu tidigare, omgång två.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0