Robin tillbaka men förlorade

I Memphis Tennessee i USA gjorde Robin Söderling, som är fjärdeseedad, sin första tävlingsmatch sedan Australian Open i januari. Han mötte fransmannen Florent Serra och förlorade med 4-6, 7-6 (7-1), 2-6 på knappa två timmar.

I det första setet tappade Robin sin serve i sitt andra servegame fram till 1-2. Han hade ytterligare en breakboll emot sig i sitt nästa servegame men höll emot. Fransmannen höll sin serve enkelt och gick fram till setvinst.
I andra set så går Robin fram till 4-2 genom ett bryt. Serra kommer tillbaka till 5 lika. Han har sedan tre breakbollar i Robins serve fram till 5-6. Svensken reder ut det hela och får fram ett tiebreak. Väl där visar Robin vart skåpet skall stå. Genom tre minibryt vinner han det enkelt med 7-1.
I det avgörande tredje setet höll spelarna sina servar fram till 2-3. Robin får då en breakboll emot och tappar till 2-4. I sitt nästa servegame tappar han igen och matchen är förlorad.

Nu återstår det att se hur hans onda rygg svarar mot matchspel. Hur som helst så åker nu Söderling hem och förbereder sig inför DC-matchen om dryga två veckor.

I Marseille förlorade andraseedade Robert Lindstedt//Martin Damm en mycket tät ttillställning mot fransmännen Clement/Llodra med 6-7 (5-7), 7-6 (9-7), 10-3 (mtb). Man kan konstatera att det kunde gått hur som helst i denna match. 

Imorgon, onsdag, runt klockan 16.30, håller Fritidsnämnden i Malmö presskonferens och meddelar hur det blir med Davis Cupmatchen mellan Sverige och Israel i Baltiska Hallen 6-8 mars. Frågan är om den kommer att spelas med eller utan publik. Den Svensk DC-bloggen lovar att återkomma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0