Hur blir det nästa gång?

Med en röst så vann Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Fritidsnämnden i Malmö, det blir ingen publik på plats i Baltiska Hallen som får följa Davis Cupmatchen mellan Sverige och Israel om ett par veckor. Sanktionen kommer inte från Sveriges regering, EU eller det Internationella Tennisförbundet. Det är fem stycken politiker i Skåne som bestämt detta. Hur blir det nästa gång Sverige skall spela landskamp, vem skall då avgöra om det blir inför publik eller inte? Sverige spelar forbollslandskamp mot Danmark den 6 juni på Råsunda - är det då Fritidsnämnden i Stockholm (Solna?) som avgör om det blir inför tomma läktare eller inte?
Ju mer jag funderar på detta beslut från några kommunpolitiker desto mer konstigt och egendomligt blir det. Har vi inte ett beslutande organ (Sveriges riksdag/regering) som sätter upp riktlinjer i vårt land?

Tänk om det för varje land som ligger i krig eller har en konfilkt skall tas hänsyn till och låta det leda till bojkott eller inte. Hur många idrottsevenemang och tävlingar hade då inte fått ställas in eller spelas inför tomma läktare? Den stora frågan är vart gränsen skall dras och vem som skall göra det - är det verkligen en lokal Fritidsnämnd som har det ansvaret? Den Svenska DC-bloggen undrar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0