Söderling på topp men utan chans

ATP Masters i Rom är över för Robin Söderling detta år. Han spelar på toppen av sin förmåga, han pressar världsettan och på vippen om och om och om och om och om igen att bryta Nadal, men det går inte. Robin spelar bland den bästa grustennis jag sett honom göra men förlorar matchen med 1-6, 0-6. Sanningen är den att Robin pressade Rafael. Frågan är hur det är möjligt?
Nadal spelar också han på topp, han gör knappt ett enda misstag under de första setets 45 minuter. Han är magnifik.
Robin har sin första breakboll i det femton minuter långa första gamet utan at knyta åt. Han tappar, som så ofta, sitt nästa egna servegame. I nästa servegame skaffar Robin sig ännu en breakboll, men... Åter igen tappar han sin serve knappt i nästa game. Sedan får Robin tre raka chanser vid 1-4, men Rafael ger sig inte. Han passar sedan på att bryta Robin igen med minsta möjliga marginal och setet är över. Robin gör sitt livs set mot Nadal och förlorar det med 1-6.
Andra börjar precis lika illa. Vid ställningen 0-2 och 30 lika så servar Nadal en tveksam serve och Robin får ett totalt spratt på domaren. TV-bilderna visar att Robin har rätt men vad hjälper det? Robin är nu ur balans och tappar fram till 0-4. Vid 0-5 får Nadal en matchboll som svensken räddar. På den nästa har Robin inte en chans och matchen är över.

Det positiva med matchen var att se Robins spel och inställning (fram till tredje gamet i andra set) på det röda gruset. Det lovar gott inför World Team Cup och Franska Öppna senare i maj.

Kommentarer
Postat av: Henke

Tack för intressant spegling av matchen!

2009-05-03 @ 20:21:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0