Sverige Vs Israel

Lotten har fallit i Davis Cup, den första omgången 6-8 mars 2009, och Sverige möter Israel igen för andra året i rad. Vi har bara mött detta land vid detta tillfälle och då med vinst. Vem minns inte när Björkman tar hem den avgörande matchen efter att ah förlorat första set blankt?!

Frågan är nu vart vi kommer att spela. Står det Svenska Tennisförbundet fast vid sina tre DC-kommuner så bör det blir Helsingbort eller Malmö. Göteborg har tog hand om de två senaste matcherna som var i fjor. Innan dess får man gå tillbaka till 2003 för att finna ytterligare en hemmamatch. Det var kvartsfinal mot  Australien (förlust med 0-5) och då i Malmö. Så går man rent till rättvisan så bör matchen spelas i Helsingborg.

Sverige som var seedade som nummer 6 möter alltså Israel som ligger på nummer 16.
Rent sportsligt var det den bästa tänkbara lottningen av de åtta länder som fanns till buds. Israel har två tänkbara singelspelare i form av Dudi Sela (rankad som nummer 92)) och Harel Levy (190). Dubbelspecialisterna heter Erlich/Ram (3).

Vid vinst där så blir det antingen Ryssland eller Rumänien. Denna drabbning spelas 10-12 juli. Båda dessa drabbningar blir då också på hemmaplan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0