Den Svenska DC-bloggen spekulerar

Nästa helg, den 19-21 september, är det stor Davis Cuphelg runt om i världen. Efter kvartsfinalförlusten, borta, mot Argentina i april är tyvärr inte Sverige med om det fortsatta spelet för detta år.

Det är två semifinaler och åtta play-offmatcher som är av största intresse. Den Svenska DC-bloggen tar sig friheten att spekulera och tippa dessa matcher så här knappt fem dagar innan de första bollarna spelas.

Argentina-Ryssland. I kraft av hemmaplan, som de varit väldans starka på och inte förlorarat på tio år (1998), och spel på det röda gruset i Buenos Aires så vinner Argentina. Utan DC-bragdmannen Safin så är det inte mycket som talar för ryssarna. De har mötts fyra gånger med en fördel till ryssarna med 3-1. Senaste mötet var i finalen 2006 i Moskva, då Ryssland vann med 3-2. Tips: 4-1.
Spanien-USA. Av samma orsaker som ovan och en Nadal i praktform så vinner spanjorerna på hemmaplan. Amerikanerna är chanslösa på gruset. Detta är helt klart med tanke på att inte James Blake kommer till spel. 
De kan eventuellt vinna lördagens dubbel. USA vann i fjolårets kvartsfinal, men då spelades matchen i USA och underlaget var helt annorlund, hard. Tips: 4-1.

Play-offmatcherna är följande:
Chile - Australien. Utan Lleyton Hewitt och på grus så vinner chilenarna klart. 4-1.
Storbritanien - Österrike. På gräset i Wimbledon och med en Murray i kanonslag så vinner britterna med 3-2.
Schweiz - Belgien. Federer och Wawrinka spelar både singel och dubbel. De vinner klart de tre första matcherna och skänker sedan bort de betydelselösa två sista singlarna. 3-2.
Kroatien - Brasilien. Bättre spelare och till det snabbt inomhusgolv gör att kroaterna vinner enkelt. 5-0.
Israel - Peru. Omgångens tuffaste match men i kraft av hemmaplan och ett bättre dubbelpar vinner Israel med 3-2.
Holland - Korea. Också det en oviss drabbning. Tror att hemmaplan, som så många gånger förrut, avgör. 3-2.
Rumänien - Indien. Indierna är chanslösa på gruset i Bukarest. 4-1.
Slovakien - Serbien. Djokovic och Tipsarevic gör att serbien vinner enkelt. Tippar 1-4.

Tisdagen den 23 september strax efter lunch, klockan 12.30,  avgörs det i Madrid vilket lag Sverige får möta i första omgången av 2009 års spel. Matcherna spelas 6-8 mars.
De åtta seedade länderna bör bli Ryssland, USA, Argentina, Spanien, Kroatien, Sverige, Tyskland och Frankrike.

Om Den Svenska DC-bloggens tips går in, samt seedningen blir som vi tror, så är det följande länder som vi kan komma att möta då: Chile (då det blir hemmamatch), Storbritanien (hemma), Schweiz (borta), Israel (hemma), Holland (hemma), Rumänien (hemma), Serbien (hemma) eller Tjeckien (borta).

Nästa söndag då vet vi hur det har gått och vilka vi kan komma att möta. Lovar med största säkerhet att Den Svenska DC-bloggen återkommer inom kort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0